Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acord privind acordarea unui nou pachet de asistenţă militară americană Israelului

SUA şi Israelul au ajuns la un Acord privind acordarea unui nou pachet de asistenţă militară americană pe 10 ani. Acordul urmează să fie semnat pe 14 septembrie la Washington, a anunţat Departamentul de Stat al SUA, potrivit Reuters, AFP, AGERPRES.
Un comunicat al Departamentului de Stat, citat de Reuters, afirmă că memorandumul de înţelegere convenit de cele două ţări aliate “constituie cel mai mare angajament de asistenţă militară bilaterală din istoria SUA”.

Documentul prevede alocarea de fonduri militare americane de 38 de miliarde de dolari pentru Israel.

Acordul în vigoare – care expiră în 2018 – prevede un ajutor în valoare de 3,1 miliarde de dolari anual.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ar fi dorit o sumă cât mai apropiată de 4,5 miliarde de dolari pe an, afirmă Reuters.

Noul pachet include pentru prima dată fonduri pentru apărarea israeliană antirachetă, în valoare de 500 de milioane de dolari pe an. Acest sector era până acum finanţat ad hoc de Congresul Statelor Unite.

Acordul nu va fi semnat de preşedintele Barack Obama şi de premierul Netanyahu, ci de subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Thomas Shannon şi negociatorul-şef al Israelului, Jacob Nagel.

 

Sursa: Reuters, AFP, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.