Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acordul între România şi SUA privind amplasarea scutului antirachetă american în România a intrat în vigoare

Functionarea scutului antiracheta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că Acordul între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România a intrat în vigoare vineri 23 decembrie.

“România şi Statele Unite ale Americii au plăcerea să anunţe împreună că Acordul între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România a intrat în vigoare la data de 23 decembrie 2011″, se arată în comunicatul MAE.

Sistemul de interceptori de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat în Baza aeriană de la Deveselu, ca parte componentă a Abordării Adaptive în Etape a Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice al SUA în Europa, la orizontul anului 2015.

Această Bază reprezintă o contribuţie semnificativă a celor două state la eforturile NATO în domeniul apărării antirachetă, menţionează sursa citată.

sursa: MAE

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.