Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acordul româno-american de instalare a scutului antirachetă va fi semnat de miniştrii de externe

Acordul româno-american de instalare a scutului antirachetă va fi semnat marţi 13 septembrie la Washington de către secretarul de stat american Hillary Clinton şi ministrul român de externe Teodor Baconshi.

În comunicatul Departamentului de Stat american se arată: “Joi 13 septembrie, 2011, Secretarul de Stat, Hillary Rodham Clinton şi ministrul român de externe, Teodor Baconschi, vor semna, Acordul între guvernul SUA şi guvernul României, pentru instalarea în România a Sistemului de Apărare Anti-Balistic”.

“Din punt de vedere juridic acordul va permite pentru instalarea şi funcţionarea unui sistem american de interceptori balistici tereştrii de tipul SM-3 în România ” se precizează în declaraţia.

În vederea semnării Acordului, Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a deplasat la Washington unde va asista la semnarea acestuia cel mai probabil în prezenţa vice-preşedintelui Joe Biden.

Din delegaţia română fac parte şeful SMG, generalul-maior Ştefan Danilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota, directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, directorul SRI, George Maior, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

sursa: Departamentul de Stat al SUA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.