Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acte normative cu caracter militar emise de Ministerul Apărării Naţionale ianuarie – februarie 2009

Acte normative cu caracter militar, emise de Ministerul Apărării Naţionale şi publicate în Monitorul Oficial al României în anul 2009
1. Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M.12. din 28 ianuarie 2009 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind activitatea de informare şi relaţii publice în Ministerul Apărării Naţionale (M.O. nr. 71 din 6 februarie 2009);

2. Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M.18 din 16 februarie 2009 pentru aprobarea Regulamentului privind iniţierea, elaborarea, conţinutul-cadru şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investiţii imobiliare în Ministerul Apărării Naţionale (M.O. nr. 132 din 3 martie 2009);

3. Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M.20 din 23 februarie 2009 privind participarea unităţilor de cercetare-dezvoltare şi a instituţiilor de învăţământ superior din Ministerul Apărării Naţionale la activităţi de cercetare-dezvoltare, altele decât cele cuprinse în planul sectorial de cercetare-dezvoltare pentru tehnica şi tehnologii militare al Ministerului Apărării Naţionale (M.O. nr. 139 din 5 martie 2009).


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Acte normative cu caracter militar emise de Ministerul Apărării Naţionale ianuarie – februarie 2009”

 1. Ando says:

  De remarcat problematica abordata de M 18/2009. Frumoase intentii care cu siguranta vor ramane la acest stadiu asa cum a fost dintotdeauna.De unde fonduri pentru investitii imobiliare? poate de la FMI !?!

 2. DE CE BAL says:

  UNELE MINCIUNI!
  Ordinul privind relatiile publice in armata demonstreaza – nota bene – Lablilitatea actualului ministru fata de un sistem invechit, pe care nu il intelege.
  Repere;
  a.) Directia Informare si Relatii Publice este condusa de un ofiter care nu a absolvit Academia Militara, nu are nici un doctorat, nu a urmat nici un curs lung de formare in strainatate, dar este …marinar!
  Vant din pupa…amiralului Marin.
  b.) directorul adjunct al directiei mentionate este o persoana anchetata de Corpul de Control al ministrului apararii pentru ca a folosit masina de serviciu a ministerului pentru a se deplasa…70.000 kilometri in interes personal!
  Informat de acest aspect, amantul etern, Atanasiu l-a chemat pe…sofer si… l-a facut ZOB! De ce oare?
  c.) oameni cu experienta in relatiile publice, de la cel mai talentat, Gelaledin Nezir, la cel mai obedient, Cristinel Ghiga, au fost pur si simplu obligati sa … plece din sistem pentru ca madam LUMINITA KOHALMI, fosta membra a PNL, de un an in PDL, a vrut sa redevina… lidera la ceea nu stie – relatiile publice in armata Romaniei-, laudandu-se (nota bene!) cu prietenia cu ELENA UDREA.
  Daca serviciile secrete sunt corecte rog sa fie intrebat generalul in rezerva Grigore Buciu, un publicist militar de exceptie, asupra veridicitatii afirmatiei lui madam Kohalmi despre Basescu:
  “Il terminam si pe acesta.”

 3. DE CE BAL says:

  Ordinul M-18 nu este pentru… profesionistii voluntari, ci pentru unii generali…aluvionari.
  A se verifica unde si-au finantat casele generalii Frunzeti si Nastase. Just in case…
  Si primul se visa liderul SMG, iar al doilea macar un potential succesor. Iarta-i Doamne, ca le-a luat mintile Necuratul…

 4. Ando says:

  Apropo de km. pe banii armatei la care DE CE BAL facea referire,
  Cunosc un general, care si-a trimis soferul de serviciu la un curs pentru ai lua fiul de la gara,care venea dintr-o alta localitate pentru acelasi curs. Cateva luni. De asemenea timp de trei luni , acelasi sofer,la sfarsit de saptamana se deplasa de la Bucuresti la Focsani pentru ai duce fica la un curs. Cati Km.s-au dus pe apa sambetei? Dar cui ii pasa?

 5. DE CE BAL says:

  Pentru Ando:

  Ex-ministrul Melescanu a musamalizat ancheta cu motokilometrii lui Kohalmi. Se poate verifica la Corpul de Control al ministrului apararii. In schimb erau somati sa dea explicatii fostii sefi militari ai lui madam…
  Parca am trai vremea lui Carol al II-lea, cu deosebirea ca Duduia de ieri s-a multiplicat in societatea de azi…

 6. De ce spital says:

  Mai, Ioane, De ce bale, prea le stii tu pe toate! Gresesti insa si ai dezinformari cam mari. Cel mai mare impostor al armatei romane este acel turc, Nezir Gelaledin, un linge blide si aprinzator de trabucuri pe la ministri si sefi de SMG, fara nici o calificare si fara onoare, iar tu il faci cel mai competent si brav ofiter al armatei???!!! A fugit din MApN la MAI, via MJustitiei, ca un las, unde era anchetat pentru cateva fraude grosolane, inclusiv motokilometri parcursi cu masina de serviciu, si functii obtinute ilegal si imoral in MApN(astea nu le mai spui aici??). Pentru detalii, pot sa revin (si cu ce a facut ca sef de cabinet pe la MAI, pana cand l-a “citit” ministrul Nica ce ii poate capul, dar acu’ e comisar sef…deh…). Iar despre asa zisul talentat general in rez. Buciu ce sa mai spunem?? Ca a trebuit sa vina criza ca sa plece din armata? Nu ii mai ajungea la 62 de ani sa stea in sistem sa cumuleze pensia babana cu salariul de functionar public? Hai, te rog, sa ma lasi cu astfel de oameni, daca vrei sa fim cinstiti. Parol!

 7. Schwartzkopff says:

  DCBAL stie ce vorbeste!

 8. De ce spital says:

  Ptr. Schwartzkopff: Nu contest ca De ce bal nu stie ce vorbeste, dar nu stie tot sau scrie si dupa ureche! Poate ca sus-semnatul stie mai multe, nu crezi? :)) La o adica, sa o luam pe madam Kohalmi, ex-amanta lui Atanasiu si, zice lumea prin M-100, a actualului ministru (!), cred ca De ce bal i-a cam umflat motokilometrii intr-un comentariu din 2 aprilie a.c. (initial imputati vreo 500 milioane lei, ulterior scazut pe vremea lui Mele la 290 milioane, iar in urma ultimei anchete a Corpului de control – plecat dosarul deja la DNA de 3 luni – a mai crescut putintel..). Amiralul Marin este adevaratul impostor si vinovat de ce se intampla in armata, un mare lingau sub cozorocul caruia armata a coborat in bugetul alocat, in incredere, in resurse umane si finaciare, in tot…Din pacate, ce scria presa din Constanta acum 3 ani ( sa spunem ceva de Cornel Idu si firma Octogon??) a trecut pe langa urechile DNA, DGIA si tot asa…si omul a continuat sa vasleasca in gol…Vina apartine, deopotriva, si generalilor de la SMFT, SMFA si SMFN, sefilor de directii din SMG care nu au coloana vertebrala si onoare militara – toti unsi de Marinica – numai in lunile februarie-martie s-au facut 31 de mutari, promovari si schimbari pe functii de general…asta inseamna o treime din cele N functii de general…nu-i asa? Multumesc pentru raspuns.