Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acţiunea României în Libia va fi stabilită după adoptarea de către NATO a Directivei de operare

Supus întrebărilor de către analiştii români dar şi de către o parte bună din presă privitor la poziţia României faţă de nou izbucnitul conflict din Libia,  Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, că România va acţiona în cadrul statutat de o decizie NATO.

Prezent duminică seara la TVR pentru a-şi prezenta poziţia, Băsescu a explicat că va convoca Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) după ce va fi aprobată de către NATO Directiva de operare cu privire la Libia.

Şeful statului a subliniat că intră în atribuţiile CSAT să decidă poziţia României în acest caz.

“Când se va aproba Directiva de operare, voi convoca CSAT-ul. (…) Eu nu pot lua decizii singur, este atribuţia CSAT să decidă poziţia României, în funcţie de ceea ce ni se va solicita. Vom înţelege din această Directivă dacă decurg obligaţii pentru noi. Vă pot spune că nu sunt obligaţii pentru prima fază” – impunerea zonei de interdicţie aeriană, a explicat şeful statului, într-un interviu acordat TVR.

sursa: AGERPRES


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.