Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acţiuni violente în Fâşia Gaza pun sub semnul întrebării procesul de pace

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, citat de Deutsche Welle, în cursul unui raid aerian în Fâşia Gaza au fost ucişi doi palestinieni militanţi.

Mişcarea radicală palestiniană Hamas a anunţat că va reacţiona agresiv la atacurile israeliene.

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a subliniat că în condiţiile actuale încheierea unui acord de pace cu palestinienii este imposibilă.

În locul unui atare document, Israelul ar face mai bine să se implice în favoarea unui tratat în care să fie reglementate chestiunile ce ţin de siguranţă şi economie, a adăugat Lieberman.

Colegul său de guvern, Benjamin Ben Eliezer, a pledat în schimb pentru o rapidă reluare a negocierilor de pace. În caz contrar, comunitatea internaţională ar putea recunoaşte existenţa unui stat palestinian suveran în termen de maximum un an, a avertizat Ben Eliezer.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.