Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Activități de pe agenda Șefului SMG

Ceremonia de la Mons, investirea in functie a noului SACEURAgenda Șefului Statului Major General este în aceste zile încărcată de activități importante. Astfel, pe 13 mai, Generalul-locotenent Ştefan Dănilă a participat la ceremonia de investire în funcţie a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove, general al Forțelor aeriene ale SUA. Ceremonia s-a desfășurat la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, de la Mons, Belgia.

În zilele de 14 şi 15 mai se desfășoară la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore generale.

În cadrul reuniunii “vor fi abordate subiecte referitoare la misiunea ISAF, misiunea “Resolute Support”, stadiul misiunii KFOR, precum şi la situaţia de securitate la nivelul Alianţei şi a zonelor de interes”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Pe agenda discuţiilor Reuniunii Comitetului Militar al Uniunii Europene, care se va desfăşura pe 16 mai la sediul Consiliului UE de la Bruxelles, se află subiecte referitoare la Serviciul de Acţiune Externă al UE, la pregătirea Consiliului European 2013, precum şi la operaţiile şi misiunile conduse de Uniune.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Activități de pe agenda Șefului SMG”

 1. Vasi says:

  “investire în funcţie a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove, general al Forțelor aeriene ale SUA”

  Iertati-mi expresia dar, “ce are sula cu prefectura”? Ii pupam si pe “ieuropeni” si pe “poponari’ si nu ne mai saturam de pupat. Acum sa vad cati fraieri isi mai amputeaza mainile si picioarele pentru banii teroristilor (eu si otan-adevaratii teroristi ai lumii).

  Vorbeati intr-un articol anterior despre respectul pe care il mai avem noi civilii pentru uniforma militara. Ma doare sa spun asta, dar este aproape de zero. Si aici este vina adevaratilor militari care nu fac absolut nimic pentru combaterea daunatorilor care populeaza aceasta institutie atat de iubita candva. Apoi, dragi militari, ar trebui (este imperios necesar) sa cititi comentariile civililor la articolele despre (oficial militari) in realitate mercenarii romani care isi pierd viata sau raman multilati pe viata in urma slujului facut unor puteri straine. Cand apar astfel de stiri, notiunea de militar in cadrul comentariilor dispare cu desavarsire, lasand loc injuriilor la adresa mercenarilor romani. Pentru ca, sa imi fie cu iertare, asa se numesc cei care macelaresc oameni nevinovati, care nu au facut absolut nimic poporului roman, pentru bani, faima si pozitie sociala. In schimb, se poate citi cu usurinta in comentarii furia romanilor, deznadejdea si in acelasi timp sila.
  Sa iti vina sa scuipi un om imbracat in uniforma militara…, Dumnezeule… este ingrozitor. Pana aici ne-ati adus. Si nu cumva sa va mire acest gest. Este acelasi lucru pe care il faceti voi pe mormintele eroilor neamului romanesc.
  TREZITI-VA PANA CE NU VA FI PREA TARZIU! O mana de oameni cu “experienta” criminala in “teatrele de operatiuni” nu va putea in vecii vecilor sa apere Romania.

  Din fericire, mai am inca in suflet acea armata de pana la 1989. Sper sa nu o pierd. Sper sa o regasesc din nou in lumea reala.

 2. STEFAN DANILA says:

  Buna ziua,
  Am lucrat o viata in bucataria militara. Nu stiu cum, nu stiu de ce, se intampla multe nestiute prin armata.
  Domnul Danila este un naiv, Ani la rand, de exemplu, s-a dus la vila marinei de la Mamaia. Acolo, fara sa stie, a mancat mancarea speciala a madamei Florina Maria, tanti Flori, cum o stie toata lumea. Carnea o arunca pe jos si apoi i-o punea in mancare, tot tanta Flori se scapina pe sani, pe picioare si pe spate cu ustensilele folosite in bucatarie. Gheorghe Marin, da, da, intrigutzu, cum i se mai spune, o punea pe madam sa ii plaseze microfoane lui Danila in camere si chiar in wc, apoi radeau la cherfanale cu domnul ene si cu alti rezervisti, despre cele auzite. Marin l-a numit pe danila Mileushelul. Pe sotia acestuia o numea domnita fara par.. In timp ce se gatea, madam se lingea pe degete gemand si spunand ca saliva ei indulceste ceaiurile. Pot povesti o viata, dar asta este doar o farama din analiza generala ce conduce. din pacate la altele mai grave. mai vorbim, . Cu stima, DS