Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Activităţi de Ziua Armatei României. Festivităţi şi proteste

Ziua Armatei României va fi sărbătorită, luni, 25 octombrie, prin arborarea Drapelului Naţional la toate sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în toate ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în teatrele de operaţii.

De asemenea Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere va picheta Preşedinţia, Curtea Constituţională şi Ministerul de Interne arătându-şi astfel nemulţumirea generată de deciziile actualei administraţii faţă de cadrele militare active, în rezervă şi în retragere.

Festivităţile de comemorare vor avea loc după cum urmează:

Bucureşti:
– la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” (ora 08.30);
– la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol (ora 09.30);
– la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 11.00).

Militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe luni, 25 octombrie, începând cu ora 18.00, pe următorul itinerar: Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

Carei: în faţa Ansamblului Monumental, ceremoniile militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori vor avea loc luni, 25 octombrie, de la ora 11.00.

Cluj-Napoca: militarii au organizat  duminică, 24 octombrie, de la ora 12.30, o ceremonie militară la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu.

Budapesta: o delegaţie din cadrul Diviziei 4 Infanterie “GEMINA” va participa luni, 25 octombrie, la o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele ostaşilor români din cimitirul Rakoskeresztur.

Braşov: luni, 25 octombrie, de la ora 10.00, se va desfăşura o ceremonie militară la Cimitirul Eroilor din Şprenghi.

Timişoara: luni, 25 octombrie, începând cu ora 12.00, la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central al municipiului.

Iaşi: luni, 25 octombrie, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial şi Monumentul Eroului sublocotenent p.m. Bogdan Valerian HÂNCU (cimitirul Eternitatea).

Constanţa: luni, 25 octombrie, de la ora 10.00, ceremonii militare desfăşurate la Monumentele Eroilor din primul şi al II-lea Război Mondial din Cimitirul Central.

Statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează, cu acest prilej, Ziua Porţilor Deschise şi activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme şi spectacole.

Cehia şi Slovacia: Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor va organiza, în zilele de 24 şi 25 octombrie, Marşul Comemorativ pentru cinstirea eroilor români căzuţi în Cehoslovacia. Marşul va fi condus de directorul ONCE, iar la eveniment vor participa militari din cadrul Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, elevi ai Colegiului Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” din Breaza, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Itinerarul include manifestări comemorative la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români din Zvolen, Slovacia, în data de 24 octombrie, şi la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români din Brno, Cehia, în ziua de 25 octombrie.

În ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării se vor organiza expoziţii de carte, de publicaţii şi fotografie, cu tematică militară, precum şi ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la cimitire şi monumente ale ostaşilor români.

Militarii români din teatrele de operaţii vor sărbători Ziua Armatei prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive la care vor fi invitaţi şi parteneri din coaliţiile multinaţionale.

Acţiuni de protest:

– SCMD va desfăşura la Cotroceni, în intervalul orar 11.00-15.00, două acţiuni:
1. Acţiunea de pichetare se va desfăşura pe Bd. Geniului
2.o  delegaţie formată tot din 5 persoane va depune o coroană comemorativă la Monumentul Eroilor Geniului.

– SCMD, va picheta Curtea Constituţională, la intrarea din 13 Septembrie, din dreptul Academiei Române, intre orele 11.00- 15.00. Vor participa şi membrii Asociaţiei Naţionale a Pilotilor Civili. La ora 12.00, o delegaţie va depune la Curtea Constituţională “Punctul nostru de vedere”. Manifestaţia va fi îndreptată împotriva Curţii Constituţionale şi a parlamentarilor din arcul guvernamental.

– la sediul MApN, la orele 14.00, o delegatie formată din 5 persoane se va deplasa la Ministerul Apărării Naţionale, la intrarea “A” (dinspre Hotel Mariott) unde va depune “Punctul nostru de vedere”, pentru ministrul Apărării Naţionale, a cărui demisie promisă este aşteptată cu interes.

– SCMD, va picheta Ministerul de Interne, între orele 11.00- 15.00. La ora 12.00, o delegaţie va depune la Ministerul de Interne  “Punctul nostru de vedere”.

sursa: Biroul de presă al MApN, SCMDRR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Activităţi de Ziua Armatei României. Festivităţi şi proteste”

 1. Intre anii 1970-1989, militarii in termen luptau pe urmatoarele fronturi: Valea Jiului, Transfagarasan, toate caile ferate, canal Dunare – Marea Neagra, Casa Poporului, sosele si viaducte cele mai complicate, constructii blocuri si intreprinderi, (vreti sa mai continui ?!…) impreuna cu comandantii lor de putoane, companii si batalioane. Noi cadrele eram obilgati 2 ani sa executam! Si am prestat cu varf si indesat. Au murit soldati in mina, au murit soldati la canal, la Transfagarasan… si NU numai parintii baietilor stiu cat au indurat la decesul acestora. Suntem traumatizati si astazi de dramele de atunci.
  Acum luptam pe te miri unde ne vor mai duce! Si o sa murim si pe acolo, cum de altfel s-au intamplat de cateva ori.
  Ce asteptari sa am de la puterea tarii asteia, care ne ia in batjocura meseria, devotamentul, patrotismul, inima si sufletul care le-am pus in slujba independentei, a linistei tarii mele ?
  Unde este presedintele si primul ministru in CSAT, unde trebuie sa-mi garanteze prin investitii in tehnica si echipamente, pregatirea si dezvoltarea pregatirii prefesionale ?
  Ce fel de armata o sa devenim, daca ne tot restructurati si desfiintati?
  Dumneazeu sa va ajute, dupa cum faceti!!!

 2. altfel says:

  Bugetarule nesimtit,
  La ce tara te gandeai cand ai pus intrebarile de mai sus? Cumva, la tara lu Nimeni imparat? Pai aia n-are presedinte!

 3. Manta says:

  Instantele europene, in martie 2010, au decis sa anuleze toate incercarile de revenire si recalculare a pensiilor speciale din toate tarile UE, la demersurile ramanilor. Orice proces ajunge, in trepte, pana la acest nivel, va primi decizia din martie 2010 !!!