Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Adunarea Parlamentară a NATO – declaraţie privind situaţia din Republica Moldova

Adunarea Parlamentară a NATO a adoptat, la Oslo, pe 26 mai, o declaraţie privind situaţia din Republica Moldova. Documentul a fost  propus spre aprobare de delegaţia parlamentară română.

Prin această declaraţie, Forul Alianţei “îşi manifestă preocuparea faţă de situaţia politică tensionată din Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie 2009 şi aşteaptă ca dialogul dintre guvern şi opoziţie, precum şi cel dintre forţele politice şi societatea civilă să fie real, efectiv şi transparent”.

Totodată, Adunarea Parlamentară a NATO “solicită cu fermitate guvernului Republicii Moldova să respecte drepturile omului şi libertăţile fundamentale pe care Republica Moldova s-a angajat să le aplice, inclusiv prin aderarea la Parteneriatul pentru Pace”.

Iniţiativa acestui document a aparţinut parlamentarilor liberali din delegaţie, senatorului Teodor Meleşcanu şi deputatului George Scutaru, şi a primit adeziunea întregii delegaţii.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Adunarea Parlamentară a NATO – declaraţie privind situaţia din Republica Moldova”

  1. OBAMA says:

    Colonelul de securitate, in rezerva, Melescanu a avut o tresarire a constiintei nationale?