Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aeroportul din Kabul va fi deservit de un detaşament de la Forţele Aeriene Române

Militarii detaşamentului KAIA la Flotila 90 Trasport Aerian Otopeni gata de plecare in misiune in Afganistan - 2 martie 2011 - foto Adrian Sultănoiu www.mapn.ro

Un Detaşament al Forţelor Aeriene Române este gata să preia comanda Aeroportului Internaţional Kabul (KAIA).

Miercuri, 2 martie, la Flotila 90 Transport Aerian, a avut loc ceremonia militară prilejuită de plecarea în Afganistan a acestui detaşament format din 75 de militari.

Aceştia vor prelua începând cu luna aprilie, de la contingentul maghiar, rolul de naţiune conducătoare a aeroportului afgan, încadrând funcţii din structura administrativă şi din cea de comandă ale aeroportului.

Detaşamentul românesc îşi va desfăşura activitatea în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate din Afganistan, ISAF, aflată sub comanda operaţională a NATO.

România este prima ţară NATO care va executa această misiune pentru o perioadă de un an de zile, rotirea detaşamentelor realizându-se la un interval de şase luni.

Printre misiunile principale pe care militarii români le vor îndeplini la conducerea aeroportului se numără coordonarea operaţiilor aeriene zilnice, procesare aeroportuară sau prelucrarea informaţiilor meteo. De asemenea, militarii români vor asigura sprijinul logistic al operaţiunilor de pe aeroport, precum şi protecţia forţei – securitate aeroportuară, control acces, poliţie militară, descoperire şi neutralizare dispozitive explozive improvizate.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Aeroportul din Kabul va fi deservit de un detaşament de la Forţele Aeriene Române”

 1. CopperNick says:

  Dupa cum rezulta din siteul MAp, zona centrala de prezentare, detasamentul roman poarta numele de KAIA. Sau e o greseala de preluare prin prescurtare dintr-o alta informatie cu acelasi subiect postata pe scrolul aceluiasi site?
  KAIA = Kabul International Airport.

 2. mos teaca says:

  drum bun si atentie la”etnobotanice” !

 3. baba rada says:

  Succes tuturor! Sa va intoarceti cu bine!

 4. Andrei Tudor says:

  sa va inoarceti cu bine sanatate si tot ce vreti