Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aerostar Bacău câştigă un contract pentru Ghana

BAE 146 apartinand Ghana

BAE 146 apartinand Ghana

Aerostar SA, localizată în Bacău, România, cunoscută ca fiind cea mai mare companie aerospaţială românească, a câştigat un contract de întreţinere cu Starbow din Ghana de a efectua controale “C” pentru patru aeronave regionale BAE 146.

Primul avion, un BAE 146-300 (9G-SBB, MSN E3123), a sosit la fabrica din Bacau pe 31 mai şi a părăsit fabrica, conform planului stabilit anterior, pe 2 iulie. Celelalte aeronave Starbow rămase vor fi transporte la Bacău în cursul acestui an; cel de al doilea – un BAe 146-200 (9G-SBD; msn E2059), ajungând deja la Aerostar acum patru zile, pe 3 Iulie.

Starbow a început operaţiuni interne în Ghana, în septembrie 2011, cu primul zbor efectuat din capitala Accra spre Kumasi. Patronajul Starbow a crescut substanţial, datorită începerii operaţiunilor sale cu Bae-urile 146 şi face actualmente legături între centre interne precum Kumasi, Tamale şi Takoradi la Accra, cu o frecvenţă ridicată, dovedindu-se a fi un serviciu aerian de încredere.

Aerostar are compentenţe pentru BAE 146/Avro RJ jetliners de aproximativ şase ani, iar de atunci a realizat în jur de 30 de reparaţii generale şi operaţiuni de întreţinere pe acest tip de aeronavă.

Surse: African Aerospace, Aeromorning.com, Aviator.aero

Bianca Simion, Infomondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Aerostar Bacău câştigă un contract pentru Ghana”

  1. Relutu says:

    Dar cum, acest Aerostar din Bacau inca nu a fost vandut pe un dolar? Cum s-a sustras?

  2. szilard says:

    Aerolemn Bacau sa imprietenit cu Ghana mancatas, pai… normal nu ?(eu asa zic).