Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan – retragerea unei treimi din trupele americane până în vara lui 2012

În cadrul unui discurs solemn, de 13 minute, rostit la Casa Albă, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a anunţat retragerea, până în vara lui 2012, a unei treimi din forţele americane staţionate în Afganistan.

Astfel, Obama a spus că vor fi repatriaţi, în acest an, 10.000 de militari americani dintre cei aproximativ 99.000 dislocaţi în prezent în Afganistan.
Această decizie a justificat-o prin “înfrângerile suferite de Al-Qaida la zece ani de la invadarea ţării”, potrivit MEDIAFAX.

“Suntem la începutul – nu la sfârşitul – eforturilor noastre de încheiere a războiului”, a declarat Obama.

Declaraţia vine la aproape două luni de la eliminarea, în Pakistan, a lui Osama ben Laden, liderul Al-Qaida, care s-ar fi servit de Afganistan pentru a pregăti atentatele din 11 septembrie.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.