Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan – 4 militari români răniţi

Patru militari din Batalionul 280 Manevră dislocat în Afganistan au fost răniţi în cursul serii de 30 septembrie, în jurul orei 19.00, ora României, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii executau o misiune de patrulare într-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. La aproximativ 70 km Nord-Est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Plutonierul Dănuţ Buzatu, caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru şi fruntaşii Ionuţ Dumbravă şi Emanuel Cornel Berdei au suferit răni în zona superioară a corpului şi a membrelor inferioare. Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este stabilă.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Baza Lagman.

Le dorim însănătoşire grabnică!

Sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.