Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan: 5 militari britanici ucişi în ultima săptămână

Declanşarea ofensivei antitalibane de proporţii în Afganistan duce inevitabil la pierderea de vieţi omeneşti în rândul trupelor ISAF.

În timpul operaţiunii “Panther’s Claw”, executată în princxipal de militarii britanici în sudul Afganistanului, un soldat britanic a fost ucis, duminică noaptea, acesta fiind al treilea care a decedat în ultimele două zile.

Alti doi militari britanici au fost ucişi sâmbătă, primul în urma unui atac cu rachetă şi al doilea în urma unei explozii.

Miercuri, doi militari britanici – dintre care unul era comandantul unui batalion al Gărzii Galeze – şi-au pierdut viaţa.

Numarul militarilor britanici care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, după declansarea intervenţiei conduse de Statele Unite în 2001, a ajuns la 174. 

sursa: BBC

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Afganistan: 5 militari britanici ucişi în ultima săptămână”

  1. OBAMA says:

    Perdea de fum. Talibanii sunt de neinvins in propria tara.

  2. DE CE BAL says:

    Pare a se repeta esecul din Vietnam.