Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan: copii afgani ucisi intr-un raid aerian ISAF

În urma unui raid aerian efectuat pe data de 27 august, de aviaţia ISAF, în provincia afgana Kunar, asupra unor locatii talibane, au fost ucişi şi 6 copii afgani.

Cu o seară inainte de raidul aerian, luptători talibani au atacat un post de poliţie afgan aflat in zona muntoasă a provinciei Kunar. Raidul aerian NATO a urmărit atacararea militanţilor talibani.

Bombele lansate de aviaţia ISAF au ucis şi 6 copii afgani, cu varste cuprinse intren 6 si 12 ani, care adunau metal.

Oficiali militari ai ISAF au declarat ca a fost demarata o ancheta pentru a stabili daca intr-adevar au fost ucisi si copii in raidul aerian.

Kunar este una dintre cele provinciile montane afgane cu rezistenta talibana cea mai activa. Ca urmare , mlitarii americani executa numeroase atacuri in zona.

Din pacate reluarea loviturilor aeriene asupra gruparilor talibane, dupa numirea generalului Petraeus la comanda ISAF, a dus implicit si la lovituri aeriene gresite, asupra civililor afgani.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Afganistan: copii afgani ucisi intr-un raid aerian ISAF”

  1. Dan says:

    Pai daca talibanii se ascund in zonele cu civili. Si folosesc civilii pe post de scuturi umane.