Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan: ofensiva antitalibană continuă

Responsabilii militari ai NATO şi generalii britanici sunt “foarte mulţumiţi” de desfăşurarea operaţiunii antitalibane “Mushtarak” (“Împreună” în dari), a afirmat la Londra, generalul Gordon Messenger, purtător de cuvânt al armatei britanice.

El a dat asigurări că acest sentiment este împărtăşit şi de responsabilii militari americani.

Duminică, 14 februarie este a doua zi de la declanşarea ofensivei de la Marjah, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului.

Conform declaraţiilor insurgenţii opun o rezistenţă minimă.

“Au avut loc confruntări sporadice, dar talibanii au fost incapabili să opună o rezistenţă consecventă”, a adăugat generalul britanic, care a menţionat “un număr mic de rebeli ucişi”.

Forţele internaţionale “au securizat obiective strategice, întâlnind pentru moment o opoziţie minimă”, a concluzionat Messenger.

Un purtător de cuvânt al armatei americane a dat asigurări că puşcaşii marini întâmpinau sâmbătă o “rezistenţă minimă”.

Armata afgană, care participă la operaţiunea  a afirmat că 20 de talibani au fost ucişi în luptele “sporadice”. Potrivit oficialilor britanici un soldat britanic, a fost ucis în ofensivă, în împrejurimile Marjah.

În total, NATO a anunţat sâmbătă că a pierdut cinci militari, dintre care trei americani, în sudul Afganistanului, dar nu a precizat dacă în afară de soldatul britanic, ceilalţi şi-au pierdut viaţa în cadrul operaţiunii Mushtarak, sau în alte zone.

sursa: France Press

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.