Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Afganistan: Patrulă germană atacată. 3 militari morţi. Militarii germani au ucis 5 militari afgani care nu au răspuns la somaţii

În urma unei confruntări, în cursul zilei de vineri 02 aprilie, dintre militarii unei patrule germane şi talibani, 3 militari germani au fost ucişi, iar alţi câţiva au fost ucişi.

Ciocnirea s-a produs în apropiere de Chahar Dara, la sud-vest de Kunduz, în nordul Afganistanului,

Luptele au început în timp ce o patrulă germană se deplasa la Chahar Dara pentru a aproviziona mai multe avanposturi. Militarii germani au descoperit bombe artizanale plasate de talibani pe drum şi au trecut la dezamorsarea dispozitivelor, moment în care au fost atacaţi de talibani.

Numărul militarilor germani care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, de la începutul dislocării efectivelor germane în 2002, a ajuns la 39. În prezent Germania are în Afganistan aproximativ 4.335 militari.

Tot în cursul zilei de 02 aprilie o patrulă germană a ucis 5 militari afgani care se deplasau în două maşini civile şi care nu au oprit la somaţiile patrulei. Incidentul s-a petrecut tot în regiunea Kunduz pe o rută apropiată primului incident.

sursa: BBC; ISAF

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.