Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fosta UM 02384 D din Braşov investiţie imobiliară a municipalităţii

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, au semnat, marţi 30 martie, la Braşov, un protocol de colaborare între instituţiile pe care le reprezintă.

Protocolul are ca obiect construirea de locuinţe, prin programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, pe un teren situat în municipiul Braşov, aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea MApN.

În acest sens, Ministerul Apărării Naţionale va iniţia şi va promova o Hotărâre a Guvernului cu privire la transmiterea din proprietatea publică a statului şi administrarea MApN în proprietatea publică a Municipiului Braşov şi administrarea Consiliului Local Braşov a terenului respectiv, cu condiţia asigurării unor locuinţe pentru personalul MApN din garnizoana Braşov.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va asigura alocaţiile bugetare necesare anual, fundamentate de către ANL, pentru construirea  locuinţelor.

De asemenea, MApN şi MDRT vor promova o Hotărâre a Guvernului pentru reglementarea modului de repartizare şi administrare a locuinţelor ce vor reveni personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit Protocolului, Primăria municipiului Braşov va dezafecta construcţiile existente în prezent pe terenul respectiv şi va preda MApN 30% din numărul total al locuinţelor care se vor construi, potrivit site-ului Braşovul tau, 400 în total. Deci 120 pentru militari.

Construcţia cartierului va începe peste două luni şi va fi finalizată în maxim doi ani.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat că „acest protocol este primul dintr-o serie de 25 de asemenea proiecte, ce vizează punerea la dispoziţia ANL şi autorităţilor locale a unor terenuri pe care au funcţionat unităţi militare, pentru construcţia de locuinţe sociale şi de serviciu. La nivelul Ministerului avem peste 800 de cereri pentru locuinţe sociale şi circa 15.000 pentru locuinţe de serviciu”.

Să sperăm că drumul acestor “investiţii imobiliare” nu va fi cel “natural”. Adică Guvernul va adopta o hotărâre de Guvern privind transferul, administraţia locală se va “zbate” o perioadă să caute dezvoltatori imobiliari, ministerul lui Udrea să găsească bani, iar după o vreme administraţia locală va concesiona terenul unui adevărat dezvoltator pentru o afacere adevărată.

Aşteptăm fotografii pe adresa redacţiei cu tinerii militari mutându-se în locuinţele de pe FOSTELE TERENURI ALE ARMATEI.

sursa: Amos News; Braşovul Tău

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fosta UM 02384 D din Braşov investiţie imobiliară a municipalităţii”

  1. indisciplinatu says:

    Domnu ministru si cu doamna blonda nu au niciun beneficiu????
    Chiar asa de prosti ne iau???
    Despre Oprea era clar ca se va ocupa de afaceri imobiliare si s-a mai scris despre treaba asta iar blonda cu pamant in calcaie si in buletin dar cu milioane la chilotei ce sa mai vorbim….
    Bine ca l-au saltat pe Voicu…., mare eveniment,….urmeaza si Oprica….vreodata??? Nu de alta dar sigur au legaturi de sange!!!!