Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Airbus si Boeing se lupta pentru livrarea catre USAF a 179 de aviane cisterna

În contextul unei comenzi de miliarde a armatei americane, concernul european EADS, de care aparţine constructorul de aeronave Airbus, şi-a depus oferta.

Este vorba de achiziţionarea a 179 de avioane-cisternă pentru alimentare în zbor, având valoarea totală de 27,5 miliarde de euro.

Pentagonul anunţase deja în urmă cu doi ani că preferă oferta Airbus şi a partenerului său american, Northrop Grumman.

După proteste ale Congresului american, armata americană s-a văzut însă nevoită să-şi modifice caietul de sarcini pentru a permite accederea si altor firme.

Un purtător de cuvânt al concurentului american al Airbus, Boeing, a anunţat că firma sa va depune astăzi oferta, cu puţin timp înaintea expirării termenului fixat pentru încheierea procedurii.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Airbus si Boeing se lupta pentru livrarea catre USAF a 179 de aviane cisterna”

  1. Resboiu says:

    Ar fi tare sa castige Antonov, in combinatia lor.