Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Al Qaeda a cerut manifestanţilor egipteni să declanşeze “războiul sfânt”

Steagul Dawlat al-Irāq al-Islāmiyyah

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), a anunţat că organizaţia irakiană Dawlat al-Irāq al-Islāmiyyah (Islamic State of Iraq, engl) - filiala irakiana organizaţiei teroriste Al Qaeda a cerut manifestanţilor egipteni să declanşeze “războiul sfânt” şi să instaureze un guvern care să respecte legea coranică.

Mesajul adresat manifestanţilor egipteni afirmă că “marşul jihadului” a început în Egipt, iar “porţile martirilor sunt deschise”.

Gruparea radicală le cere egiptenilor să nu acorde importanţă “căilor înşelătoare” ale democraţiei şi “naţionalismului păgân degradat”.

Organizaţia islamistă afirmă că jihadul egiptean înseamnă susţinerea islamului, a celor slabi şi oprimaţi din Egipt, pentru poporul din Gaza şi Irak şi “pentru fiecare musulman care a fost lovit de opresiunea tiranului egiptean şi a stăpânilor lui de la Washington şi Tel Aviv”, conform traducerii în enleză făcută de SITE.

Mişcarea de contestare a preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, s-a intensificat marţi si miercuri când sute de mii de persoane au defilat în marile oraşe din Egipt, în cadrul celor mai importante manifestaţii organizate de la declanşarea protestelor de stradă, la 25 ianuarie.

sursa:  dawn.com

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.