Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Al Qaeda are un şef interimar

Al Qaeda

CNN a anunţat că Saif al-Adel, un membru de rang înalt al Al Qaeda, a fost desemnat şeful interimar al grupării extremiste.

Postul american de televiziune a obţinut informaţia de la Noman Benotman, un fost militant extremist libian, care a renunţat la ideologia Al Qaeda.

Benotman a declarat că această nominalizare a fost motivată de nerăbdarea militanţilor Al Qaeda faţă de absenţa unui lider.

Desemnarea lui Saif al-Adel a fost, de asemenea, anunţată de cotidianul pakistanez The News, care citează surse neidentificate din Rawalpindi unde este sediul armatei pakistaneze.

Saif al-Adel, fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic, are aproximativ 50 de ani şi ar fi liderul aripii militare a Al Qaeda.

Cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998, iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Potrivit lui Benotman, această nominalizare la conducerea Al Qaeda ar putea fi o modalitate pentru reţea să testeze reacţiile faţă de un lider care nu provine din Peninsula Arabă, pământul sfânt al islamului, în vederea introducerii celui care apare ca succesorul natural al lui ben Laden, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Osama ben Laden era originar din Arabia Saudită.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.