Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Al Qaeda doreşte arma nucleară pentru a o folosi

Preşedintele american Barack Obama a transmis un avertisment înaintea Summitului privind securitatea nucleară, potrivit căruia grupările teroriste încearcă să obţină arma nucleară ca să execute un tac terorist de proporţii.

“Ştim că organizaţii precum Al Qaeda sunt în proces de a încerca să obţină arma nucleară- o armă de distrugere în masă pe care nu au o reţinere să o folosească” aprecia liderul american, citat de ABC News.

În cadrul unei declaraţii alături de preşedintele sud african, Obama amintea că o detonaţie la New York, Londra, sau Johannesburg ar avea ramificaţii economice, politice şi de securitatea devastatoare.”

Lideri din 47 de state sunt aşteptaţi la summitul privind securitatea nucleară ce se desfăşoară la Washington

sursa: ABC News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Al Qaeda doreşte arma nucleară pentru a o folosi”

  1. miorel says:

    urmeaza sa declare, peste ceva timp, ca Iranul vrea sa produca a.nucl. si sa o dea gruparilor. asa justifica un nou razboi, care trebuie musai pornit, pt. ca acum au doar 1 si 1/2 in derulare, iar ei trebuie sa aiba permanent 2 si 1/2.