Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Al Qaeda Irak a anuntat declansarea a 100 de atacuri teroriste

Pentru a răzbuna moartea liderului Al Qaeda, Ossama ben Laden, şi a altor responsabili ai reţelei teroriste, ramura irakiană a organizaţiei teroriste Al Qaida – AQI (As Tanzim Qaidat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn sau Islamic State of Iraq) a anunţat lansarea, începând din luna august 2011, a unei “campanii de 100 de atentate” pe teritoriul Irakului.

AQI a precizat că această campanie a debutat la 15 august, însă fără a revendica în mod explicit multiplele atacuri teroriste care au avut loc în această zi pe teritoriul irakian, cea mai sângeroasă de peste un an.

Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul jihadist Honein, campania de atentate, intitulată “Răzbunare pentru şeicul Ossama ben Laden şi alţi înalţi responsabili”, a început “la mijlocul lui august (Ramadanul începe anul acesta la 1 august n.r.) şi se va încheia după comiterea a 100 de atentate’.

Potrivit AQI aceste atentate presupun raiduri, operaţiuni-martir (atentate sinucigaşe), bombe (plasate) pe drumuri, atacuri cu pistoale cu amortizor şi ambuscade în toate oraşele, zonele rurale şi în provincie.

În data de 15 august, o serie de atentate au avut loc în 18 localităţi din Irak, făcând 74 de morţi şi peste 300 de răniţi, transformând această zi în cea mai sângeroasă începând din luna mai 2010.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în zone din sudul şi vestul Bagdadului au fost împărţite afişe care făceau apel la localnici să se ralieze Statului Islamic din Irak şi să lupte împotriva armatei americane.

Potrivit responsabililor americani şi irakieni, grupul a pierdut din influenţă comparativ cu perioada 2006-2007, când se înregistraseră cele mai puternice violenţe din ţară, dar este încă în măsură să coordoneze atacuri.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.