Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Albania şi Croaţia au devenit membre NATO

Albania şi Croaţia au devenit pe data de 1 aprilie membre NATO. Ceremonia s-a desfăşurat la Washington, în prezenţa ambasadorilor celor două ţări, relatează AFP, preluat de AGERPRES.
Ambasadorul Albaniei, Aleksander Sallabanda, şi cel al Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic şi-au reprezentat ţările în cursul acestei ceremonii. Ceremonia a fost organizată de Secretarul adjunct de stat american, James Steinberg.

Slovenia a depus luni la Departamentul de Stat instrumentul de ratificare, ce a permis aderarea Croaţiei, după ce a făcut acelaşi lucru la 3 martie în cazul Albaniei.

După ratificarea aderării Croaţiei de Grecia la jumătatea lui februarie, Slovenia rămăsese ultimul din cei 26 de membri ai Alianţei din partea căruia se aştepta undă verde.

Purtătorul de cuvânt al NATO James Appathurai declarase anterior, la Bruxelles, că Albania şi Croaţia urmează să devină, efectiv, membre ale Alianţei de pe 1 aprilie.

Sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Albania şi Croaţia au devenit membre NATO”

 1. SCOR ILO says:

  Chiar de ziua pacalelilor? Un summit fara valuri. Pentru noi, ca “membri activi” parca nu a existat !

 2. DE CE BAL says:

  A se retine gestul inteligent al diplomatiei slovene, extrem de vigilenta la spiritul nativ militarist al croatilor.

 3. DE CE BAL says:

  Pentru SCOR ILO,
  Ne jucam de-a pseudonimele?!
  Pentru opinia publica inca nu au fost difuzate deciziile ce vor fi luate prin consens. Summitul nu este totusi Congresul PCR.

 4. SCOR ILO says:

  Pentru DE CE DAL.
  Nu pt joaca. Mi s-a parut interesant sa alegem aceste pseudonime, prin semnificatia si recursul la o perioada cand valorile erau respectate si tratate cum se cuvine de conducatori. O revenire la trecut prin actualizarea acestuia in zilele noastre mi se pare singura speranta a supravetuirii noastre. Va propun ca aceste personaje ale trecutului sa-si expuna punctele de vedere actuale prin pozitia sociala care o aveau la timpul lor. Adica sa-si spuna parerea despre ce se intampla azi din pozitia lor de regi, conducatori de osti, zei sau lideri spirituali etc. Ce ziceti?

 5. DE CE BAL says:

  Va respect, cand sunteti atent la mesaj.
  Scriu aici nu dintr-o frustrare.
  Imi place fluxul stirilor de interes militar.
  Rog sa luati in calcul ca aplaud tot ce are aderenta la MAREA MUTA.
  Care – am o veste proasta pentru Emil Boc – va vota masiv impotriva PDL.
  Pentru simplul motiv ca un militar demn nu se ridica pe varfuri, decat daca a facut stagiul militar la Securitate…

 6. Bure Bista says:

  Vroiam sa renunt la pseudonim in urma mustrarii lui De Ce Bal, dar Scorilo m-a facut sa renunt. A inceput sa-mi placa dialogul geto-dac.

 7. DE CE BAL says:

  Din pacate traim intr-o societate a monologurilor, delatiunilor si manipularii. Inclusiv, sau mai ales, pe micul ecran.