Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Alertă de atacuri teroriste în Europa

Posturile TV britanice Sky News şi BBC, citând surse interne din serviciile de informaţii, au anuţat că a fost descoperit un plan de executare a unor atacuri simultane ce urmau să fie comise în Londra şi în mari oraşe franceze şi germane.

Atacurile urmau să fie executate în stilul celor comise la Bombay, în India, în noiembrie 2008, unde au fost ucise 166 de persoane,

Proiectele de atentate în Europa au fost elaborate de numărul trei în ierarhia reţelei Al Qaeda, şeicul Yunis al-Mauretani, cu acordul şi sprijinul financiar al lui Osama bin Laden, afirmă săptămânalul german Der Spiegel, în ediţia care va apărea luni 04 octombrie.

Şeicul i-a spus depre planurile sale de atentate, în special în Franţa şi Marea Britanie, unui islamist de naţionalitate germană dar de origine afgană, deţinut în prezent de forţele americane la închisoarea din Bagram, în Afganistan, potrivit revistei.

Aceste informaţii ar fi la originea unei recente alerte teroriste în Europa de Vest.

Islamistul, Ahmad Sidiqi, în vârstă de 36 de ani, originar din Hamburg, în nordul Germaniei, s-a întâlnit cu şeicul al-Mauretani la Mir Ali, în regiunile tribale din nordul Pakistanului, la începutul verii, înainte de arestarea sa la Kabul, la începutul lui iulie.

Conform revistelor Der Spiegel şi Focus, oficiali din serviciile germane de informaţii urmează să meargă în curând în Afganistan pentru a-l interoga pe Ahmad Sidiqi.

Conform Focus, nivelul alertei teroriste a fost ridicat în Europa şi din cauza interceptării, de către centrul britanic de interceptare GCHQ (Government Communications Headquarters), a comunicaţiilor telefonice şi electronice a opt germani şi doi britanici, aflaţi într-o zonă de la frontiera afgano-pakistaneză.

Aceştia, în timp ce comunicau cu persoane din Germania şi Marea Britanie, au discutat modalitatea de a obţine arme şi materiale explozibile, precum şi despre locaţia unor locuri sigure pentru a se refugia înainte şi după un atentat.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Alertă de atacuri teroriste în Europa”

  1. Alex says:

    Mda, iar ne iau astia de fraieri

  2. Valentin says:

    Chiar uitasera cetatenii europeni ca se afla in plin razboi anti-terorist….Dacă terorizezi populaţia şi o faci să se teamă pentru siguranţa şi viaţa sa, va fi mai uşor să implementezi legi/reguli noi, să o supraveghezi,etc. şi apoi să îi spui că totul este pentru protecţia ei.Mult praf….

  3. Nimeni says:

    @ Valentin – şi în cazul acesta, teroriştii câştigă.. nu?! Pentru că scopul lor este terorizarea populaţiei, ceea ce se şi face… Deci: bin Laden 1 – Europa 0