Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ALO – un nou partid format din foşti ofiţeri din armată, poliţie şi servicii secrete

Într-un articol online semnat Ondine Gherguţ şi postat în România liberă se aduce la cunoştinţa citiorilor că a mai apărut un nou partid: Alianţa Lege şi Ordine – ALO. Până aici, nimic nou sub soare.

Curiozitatea citiorului, deci implicit şi a mea, este stârnită în momentul în care se specifică cine sunt artizanii acestui nou partid: “fosti ofiţeri de Armată, poliţie şi servicii secrete, la care au aderat şi civili, între care doi jurnalişti şi un profesor universitar”.

Autorul articolului detaliază cine anume sunt cei care au înfiinţat acest partid, ALO (sic!).

Preşedinte este: “Gheorghe Dinu, avocat, fost şef  până în 1997 al serviciului secret Constanţa  din structura Ministerului de Interne, denumită generic “doi şi-un sfert”, fost candidat la presedinţie în 2004 ca independent”, afirmă autorul articolului “Rezerviştii serviciilor secrete, Armatei, Poliţiei şi-au facut partid, denumit ALO”.

Din conducerea acestui nou partid mai fac parte următorii: “vicepresedinte – general (r) Constantin Bartolomeu Savoiu, care este şi Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române (MLNR 1880) şi vicepreşedinte al unei asociaţii militare care are în titulatură organizitaţia Nord-Atlantică (NATO); generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Statui Major General al Armatei; generalii rezervisti Nicolae Micador şi Marin Burgui, Adrian Radu şi Carmen Grama, foşti ofiţeri SRI, profesorul universitar dr. Michael Chircor.

“Jurnaliştii care au aderat la acest partid sunt Laurenţiu Solomon şi Dan Coste”, mai afirmă autorul articolului.

Fiind un partid, fireşte, are nevoie de o doctrină. Aşadar,doctrina aleasă este una “ordoliberală contemporană de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic  “a treia cale”:  o cale între social – democraţie şi neo-liberalism”.

Ondine Gherguţ îşi manifestă nedumerirea asupra modalităţilor de aplicare “în România, a elementelor sociale tradiţionaliste japoneze”. Aici, subscriu la nedumerirea autorului.

Principala cerere lansată de noul partid este “desfiinţarea Curţii Constituţionale”. Motivul acestei cereri este acela că “această instituţie ar fi încalcat, prin deciziile sale, prevederile Constituţiei”.

ALO mai cere revizuirea Constituţiei prin referendum.

Ondine Gherguţ îşi încheie articolul menţionând faptul că “singura deosebire a activităţii anunţate până acum de această alianţă este aceea că se consideră adversarii (mai corect ar fi fost, adversara) colonelului Mircea Dogaru, apendicele fondatorului PC Dan Voiculescu, deşi şi acesta cerea desfiinţarea CCR, pe langă desfiinţarea ANI, DNA”.

O primă întrebare care mi-am pus-o citind acest articol a fost următoarea: de ce o fi fost nevoie să se creeze acest nou partid? E cumva în contrapartidă  cu UNPR-ul lui Oprea? Şi dacă e aşa, vor dezerta (că tot e la modă traseismul politic şi trădarea de partid) cei din UNPR pentru a se înscrie în ALO?

Apoi, care vor fi motivele  pentru care se vor înscie în ALO noi membri? Să fie de pe acum calculele politice  făcute? Sau, probabil, noua doctrină îi va atrage pe viitorii membri. Mixing-ul dintre “vocaţia germană contemporană presărată cu elemente de tradiţionalism de tip japonez” o fi fiind motivul?

 

Sursa: România liberă

S.B. Infomondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “ALO – un nou partid format din foşti ofiţeri din armată, poliţie şi servicii secrete”

 1. Un roman sgarbit de pdl says:

  Sa vedeti ca aici se vor aduna toti pdl-istii dezertori…si nu numai….cei care au distrus prin inactiuni si tampenii tara timp de 6 ani

 2. al adin says:

  Din ce spune cel ce a scris articolul initial, acest partid are, pana acum, numai membri cu functii (de raspundere). O doctrina, de fapt definitia doctrinei lui (partidului) si un obiectiv. Cum obiectivul putea fi subiectul unei petitii pot crede ca partidul este unul petitionar. Daca nu este o gluma a revistei Catavencu (precum Marte, pamant secuiesc! si Scrisoarea lui Chavez din iad) atunci initiatorii lui ALO nu au mai gasit banci in Cismigiu in raionul sahistilor sau tablagiilor.

 3. al adin says:

  …//“ordoliberală contemporană de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic “a treia cale”//…

  PS. Am cautat in dictionare prefixul ordo. Nimic filozofic. Si atunci am recitit definitia doctrinei din articol. Brusc am avut o iluminare literara. E limva sparga, o expresie literara creata de poeta Nina Cassian. Iata un exemplu:

  În câmpul ce iţea de bruturează,
  A cţipitat un ptruţ, cei drept cam bumbarbac,
  Dar zumbărala ghioală, încă trează,
  A cropoţit aproape, în cordac:
  Ce pisindreaua mea de brutuşleagă,
  Şi şomoiogul meu cu zdrolociţă,
  Mi-ai bosfroholojit stroholojina!
  Ţichi-mi-ai sima simibleagă!

  Morala: În lanţuri apa să se tragă !

 4. Refrigeratu says:

  Intre politica si armata sunt doua linii paralele, una este deasupra iar cealalta este dedesubt.Cand din cauze diverse, cele doua linii se curbeaza ies doctrine totalitare, fundamentaliste, xenofobe, revnsarde, fasciste, comuniste, etc. Regula este ca unii spun si altii fac, exceptia este ca unii fac dar nu spun iar altii nici nu spun nici nu fac.Politica nu-i buna nici la activi nici la rezervisti. Multi generali care au intrat in politica si-au compromis cariera si credibilitatea.Asta era valabila pe vremea lui Suleiman, cand sultanul era capul armatei, seful divanului si primul ministru. Acum a intervenit separatia puterilor in stat, si cand auzi de exemplu ca unii sefuleti de la niste asa zise servicii secrete isi fac partide sau candideaza, te apuca plansul.Ori selectia cadrului a fost gresita, ori in urma muncii de informatii a dat de un tezaur dacic, si vrea sa investeasca banii in politica. Oricum investitia in politica este cea mai proasta:cine joaca nu castiga, iar cine castiga nu joaca. Pentru ALO nici o sansa la alegeri, doar niste comunicate si niste rezervisti pacaliti de Presedinte ca sa-si bage banii la partid pentru vreo “presupusa functie publica”. ALO=O

 5. yorick says:

  Prezenta in conducerea ALO a generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Statui Major General al Armatei,FOST CONSILIER AL GUVERNATORULUI BASESCU raspunde la toate intrbarile ……

 6. al adin says:

  Corect. Si pentru necharismaticul Degeratu..
  Deci: Ce pisindreaua mea de brutuşleagă,…

 7. Onestul says:

  Daca credea cineva ca le-a vazut pe toate in Romania “democratiei originale”,iata ca se poate si mai mult:o structura politica numita “partid” ,al POLITIEI POLITICE.Disperati sa isi apere privilegiile,favorurilesi excrocheriile-afaceri,sa isi puna la adapost beizadelele cocotate in structurile puterii si in mediul de afaceri,aceasta noua “garda pretoriana” a nemernicilor care au creat si sustinut ticaloasele sisteme structuri comuniste si “democratice”,acesti criminali cu mainile patate de sange nevinovat si constiinte educate la scoalile tortionarilor din inchisoarile politice de la Pitesti,Sighet sau “educati” la Baneasa,sunt un pericol urias la adresa Romaniei si a romanilor.