Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ambasada Marii Britanii la Moscova neagă prezenţa de trupe speciale pe teritoriul Siriei

Oficial al Ambasadei Marii Britanii la Moscova a declarat că “nu există trupe speciale britanice pe teritoriul Siriei”.
“Aceste rapoarte sunt neadevărate. Nu există trupe britanice pe teritoriul Siriei în acest moment “, a spus un oficial al ambasadei.

Un site israelian, Debkafile, ar fi relatat că trupe britanice şi din Qatar livrează din umbră armament şi muniţie pentru protestatarii din Siria şi instruiesc din umbră opozanţii în zona Homs.

Se spune că ar mai exista patru centre de instrucţie menite să pregătească o incursiune militară turcă în Siria.

Secretarul general al NATO Andres Fogh Rasmussen, a declarat vineri, că Alianţa nu se implică în criza politică din Siria.

Rusia şi China au blocat prin votul de veto o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU privind Siria, rerzoluţie ce fusese susţinută de către Liga Arabă şi de ţările occidentale în ideea prevenirii repetării “scenariului libian.”

Cel puţin 5.400 de persoane au fost ucise de forţele siriene fidele guvernului în decursul celor 11 luni de când a început represiunea împotriva protestatarilor.

Surse. RIA Novostiwww.debka.com

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.