Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ambasadorul rus la NATO şi-a propus reformarea industriei de apărare ruse

Dmitri Rogozin ambasadorul rus la NATO

Cunoscut mai mult pentru retorica anti-NATO, ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat că elaborează un plan pentru modernizarea industriei de apărare a Rusiei. Potrivit Itar-Tass, Rogozin a precizat că va transmite, în termen de două săptămâni, guvernului de la Moscova o “foaie de parcurs” pentru refacerea industriei militare ruseşti.

Rogozin a afirmat că membri ai Comisiei pentru Apărare şi Industrie de Apărare au vizitat mai multe regiuni unde sunt dispuse facilităţi industriale militare ruse (Kirovsk, Vladimir, Moscova) cu aproximativ zece întreprinderi din industria apărării şi, în urma evaluărilor făcute, se va elabora un plan privind modernizarea acestui domeniu.

“Voi merge la Moscova, urmând să-l informez pe preşedintele Dmitri Medvedev de această muncă şi să obţin sprijinul său”, a spus diplomatul rus, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală la alegerile parlamentare la secţia de votare din cadrul Ambasadei Rusiei la Bruxelles. “Peste două săptămâni, intenţionez să prezint preşedintelui şi guvernului un raport de fundamentare, ce va include o ‘foaie de parcurs” pentru dezvoltarea apărării”, a adăugat Rogozin.

Rogozin s-a declarat, pe 19 octombrie, adeptul “înarmării până în dinţi” şi a deplâns slaba echipare a întreprinderilor ruseşti din industria apărării. “Avem armată, se fac reforme, se rezolvă problema soldelor militare (…). Dar în acest secol înving armatele mobile, compacte, inteligente, rapide, dure, înarmate până în dinţi. Iar în această privinţă avem probleme”, a spus atunci Rogozin.

El a afirmat că la uzinele de profil din Rusia, sunt “strunguri aduse încă din al III-lea Reich” şi a propus realizarea unor maşini-unelte noi pentru aceste întreprinderi.

sursa: Itar-Tass

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ambasadorul rus la NATO şi-a propus reformarea industriei de apărare ruse”

  1. Ion Uta Supritu says:

    Oare ar mai putea inca fabrica IAR 80 ?