Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ambasadorul SUA exprimă condoleanţe faţă de moartea militarilor români din Afganistan

Într-un comunicat transmis de Ambasada SUA la Bucureşti, este prezentată declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, legată de moartea sergentului major Marius Florin Sfecheş şi a soldatului Cristian-Petru Filip.

“Am aflat cu tristete astăzi (01 octombrie n.r.) despre moartea sergentului major Marius Florin Sfecheş şi a soldatului Cristian-Petru Filip care au fost ucişi la datorie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului în care se aflau, în provincia Zabul, Afganistan. În numele Guvernului SUA şi al meu personal, aş dori să transmit cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor lor. De asemenea, vreau să-i urez multă sănătate caporalului Vasile Zbâncă, în prezent spitalizat în stare stabilă, la baza militară Lagman, ca urmare a rănilor suferite. Îi doresc cât mai rapid o recuperare deplină.

Statele Unite şi alte membre NATO le datorează recunoştinţă sergentului major Sfecheş, soldatului Filip,  caporalului Zbâncă şi curajoşilor membri ai Armatei Române pentru curajul şi abnegaţia lor în misiunile NATO de restabilire a păcii în Afganistan. Statele Unite ale Americii sunt foarte mândre că România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi”.

Dank Media – comunicat Ambasada SUA


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.