Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Ameninţări cu iz de detensionare” în Peninsula Coreeană

Raza de actiune a rachetelor nord-coreene

Raza de actiune a rachetelor nord-coreene

După ce atenţia întregii comunităţi internaţionale a fost concentrată pe posibilitatea izbucnirii unui conflict militar în Peninsula Coreeană, se pare că ultimele zile sunt marcate de proferarea unor “ameninţări” din partea nord-coreeană pe fondul unor manevre sud-coreeano – americane, dar şi a retragerii celor două rachete de pe dispozitivele lor de lansare.

Pe acest fond, armata nord-coreeană a ameninţat cu represalii imediate dacă “un singur obuz” va cădea în apele sale teritoriale în timpul manevrelor militare comune americano-sud-coreene.

Agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA a anunţat că trupele nord-coreene au primit ordinul să “reacţioneze imediat în cazul în care un singur obuz va cădea” de partea nord-coreeană a frontierei maritime dintre cele două ţări, în Marea Galbenă.

Dacă americanii şi sud-coreenii vor reacţiona la rândul lor, atunci insulele sud-coreene din vecinătatea graniţei vor cădea “pradă unui ocean de flăcări”, a prevenit comandantul armatei, recurgând la un vocabular violent, însă obişnuit pentru Coreea de Nord.

Pe de altă parte, un responsabil militar american a informat că Phenianul şi-a retras cele două rachete de pe dispozitivele lor de lansare amplasate în estul ţării.

Rachetele de tip Musudan erau pregătite pentru lansare în orice moment, însă au fost “retrase” de pe dispozitivele de lansare şi nu mai există o ameninţare iminentă, a precizat sursa amintită.

Totodată, Preşedintele american, Barack Obama, o primeşte marţi la Casa Albă, pe şefa statului sud-coreean, Park Geun-Hye.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to ““Ameninţări cu iz de detensionare” în Peninsula Coreeană”

  1. szilard says:

    Coreea de nord = varza, mai varza ca Irakul