Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Americani, britanici şi francezi ar fi debarcat în Libia

Potrivit unei ştiri apărute pe Pakistan Observer, forţe speciale aparţinând armatei americane ar fi debarcat în Libia, pentru a-i antrena pe opozanţii ce luptă împotriva regimului lui Muammar Gaddafi.,
În aceeaşi ştire se menţionează că, în Cyrenaica, alături de americani au debarcat şi militari britanici si francezi, care au misiunea de a înfiinţa baze de antrenament şi de a antrena efectiv miliţiile locale care controlează regiunea petrolieră şi care încearcă să se apere de atacurile forţelor pro Gaddafi.

La adăpostul anonimatului, un oficial libian a declarat ca militari americani şi britanici au ajuns în zonă pe 23 şi 24 februarie şi au fost debarcaţi în porturile Benghazi şi Tobruk.

Sursa: Pakistan Observer, Hotnews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Americani, britanici şi francezi ar fi debarcat în Libia”

  1. CopperNick says:

    Prezenta in zona a navelor militare americane si britanice nu este legata probabil atat de mult de o interventie aeriana asupra unor obiective militare sau prezidentiale libiene (pt simplul motiv ca pot genera pierderi colaterale) cat de suportul trupelor speciale debarcate/desantate. Probabil ca misiunea principala a acestora este culegerea de informatii, organizarea rebelilor si a opozitiei politice si posibil inarmarea acestora.
    Sunt curios ce lider al opozitiei va fi scos din maneca de occidentali. Daca presedintele Karzai a fost ceva deosebit pt Afganistan, El Baradei este o replica palida si nebagata in seama de egipteni. De urmarit ce tunisieni si libieni au fost educati prin SUA si GB sau/si au fost prin consilii de administratie ale unor multinationale.