Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Americani oferă recompense pentru capturarea a 3 militanti al-Qaeda din Pakistan

SUA oferă o recompensă de 11 milioane de dolari pentru capturarea a trei militanţi ai reţelei teroriste al-Qaeda din Afganistan şi Pakistan.
Washingtonul oferă cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care ar duce la localizarea, arestarea sau condamnarea principalului lider al mişcării talibane din Pakistan, Tehrik-e-Taliban. Liderul taliban este acuzat de asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto.
Acesta este bănuit că ar fi pregătit atentatul sinucigaş din ianuarie 2007 asupra hotelului Marriott din Islabamad.

Tot cinci milioane de dolari va primi oricine va contribui la arestarea lui Sirajuddin Haqqani, un membru al reţelei teroriste Haqqani. Acesta a recunoscut într-un interviu acordat unui cotidian american atentatul de la 14 ianuarie 2008, împotriva hotelului Serena din Kabul, în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile americane mai oferă şi o recompensă de un milion de dolari pentru capturarea lui Libyen Abu Yaya al-Libi, un membru “important” al reţelei al-Qaeda. Acesta a evadat în iulie 2005 din baza americană de la Bagram, din Afganistan.

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Americani oferă recompense pentru capturarea a 3 militanti al-Qaeda din Pakistan”

  1. DE CE BAL says:

    Cei trei nu vor fi tradati de talibani, dar opinia publica din cele doua tari nu isi va mai pune intrebari cand, rand pe rand, teroristii nominalizati vor fi literalmente lichidati.