Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Americanii impulsionează dialogul politic cu talibanii

Secretarul american al apărării în funcţie, Robert Gates, apreciază că dialogul politic cu talibanii radical islamici ar fi posibil încă în acest an.

Prezent la o conferinţă la Singapore, Gates a declarat că dialogul politic şi de reconcilierea ar putea fi impulsionate de continuarea înaintării trupelor NATO şi a presiunii exercitate asupra insurgenţilor.

Condiţia ce este impusă de Occidentali este ca talibanii să rupă legăturile cu organizaţia teroristă Al Qaeda, să depună armele şi să subscrie la constituţia Afganistanului.

Se apreciază că declaraţiile lui Gates ar constitui, pînă la ora actuală, semnalul cel mai clar că în culise sunt depuse eforturi în vederea unei reconcilieri naţionale afgane.

Cu toate acestea, acţiunile violente din Hindukuş au luat în ultima vreme proporţii lipsite de precedent, mai ales în nordul ţării unde se află staţionaţi militarii germani şi unde regiunea era pacificată în bună măsură.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.