Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Americanii intenţionează să investească în baza militară de la Deveselu 260 de milioane de $

Americanii intenţionează să investească în baza militară de la Deveselu, din judeţul Olt, peste 260 de milioane de dolari în acest an.

Potrivit RADOR, “45 de milioane de dolari reprezintă investiţii ale Marinei americane, iar restul, ale unor agenţii ale Departamentului Apărării”.

Fondurile sunt destinate demarării lucrărilor de construcţie pentru facilităţi militare, în condiţiile în care la Deveselu vor fi instalate elemente ale scutului antirachetă din Europa.

“Fondurile destinate Agenţiei de Apărare Antirachetă pot fi contractate în 2013 şi 2014 doar de o societate americană, însă aceasta va putea subcontracta anumite lucrări unor firme româneşti”, titrează RADOR.

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Americanii intenţionează să investească în baza militară de la Deveselu 260 de milioane de $”

 1. arti78 says:

  Intre timp, se pare ca americanii s-ar putea sa se razgandeasca. Asa a zis Congresul lor. Aveti aici stirea.
  http://www.9am.ro/stiri/International/239393/congresul-sua-romania-amplasament-nepotrivit-scut-antiracheta.html#

 2. manasia says:

  DUPA MINE, POTOPUL !

  Uluitor…Presedintele Romaniei apreciaza ca ,,actiunea Deveselu ,, ar putea fi conditionata de reusita noastra, a tuturor celorlalti rpmani, de a dovedi faptul ca Romania ,,nu este un stat imprevizibil,, !? Asa vrea Maria Sa…

 3. vasile says:

  Drama pe care o trăieşte eroul care l-a ucis pe Osama bin Laden. Armata americană NU îi dă nici pensie, nici asigurare socială
  L-a văzut pe Ossama Ben Laden dându-şi ultima suflare după ce l-a împuşcat de trei ori în cap, Navy Seal-ul care l-a ucis pe liderul Al-Qaida la Abbottabad (Pakistan) în mai 2011 este un tată de familie în vârstă de 35 de ani care nu mai are asigurare socială după ce a părăsit armata, relatează AFP.
  Într-un interviu extins pentru revista Esquire realizat sub anonimat pentru a-şi menţine statutul şi securitatea familiei, acest comando de elită al acum faimoasei Team 6 din cadrul Navy Seals povesteşte raidul realizat în plin teritoriul Pakistanului însă ş o situaţie personală surprinzătoare.
  La vârsta de 35 de ani, după 16 ani în cadrul Marinei americane în care s-a înrolat la vârsta de 19 ani după ce o fată i-a “frânt inima”, acesta se găseşte azi fără pensie şi fără asigurare de sănătate deoarece nu a petrecut cei 20 de ani în cadrul armatei pentru a beneficia de protecţie socială pe viaţă. Tată de familie, acesta locuieşte încă cu soţia sa, de care este totuşi despărţit.
  Acest veteran cu multiple misiuni, care a petrecut în repetate rânduri peste 300 de zile pe an în misiune şi a ucis de unul singur aproape 30 de “combatanţi inamici” conform terminologiei oficiale, a părăsit armata în vara anului 2012 şi este acum consultant, plătit în regim freelance.
  Momentul cheie al misiunii unei vieţi este descris cu precizie şi sobrietate. Când a intrat în camera lui Ben Laden totul s-a desfăşurat foarte repede: “A fost ca un instantaneu al unei ţinte de antrenament. Era el, fără nicio îndoială (…) A fost automat, memoria musculară. E el, boom, e gata”.
  El a fost primul care a intrat în camera de la etajul al treilea al reşedinţei. Liderul Al-Qaida era în întuneric, nu vedea nimic, în timp ce el era echipat cu ochelari de vedere pe timp de noapte.
  “Acolo era Ben Laden, în picioare. Era cu mâinile pe umerii unei femei, împingând-o în faţă, nu neapărat spre mine cât în direcţia zgomotului de pe culoar. Era cea mai tânără soţie a sa, Amal”.
  Acesta a tras două gloanţe, apoi încă unul, în capul celui mai căutat om din lume. “Era mort. Nu mai mişca. Limba îi atârna. L-am văzut dându-şi ultima suflare, doar o respiraţie din reflex”, detaliază el, declarându-se “uimit” de înălţimea lui Ben Laden.
  Acesta a confirmat că nu se punea problema luării ca prizonier a lui Ben Laden, explicând că “toată lumea îl vroia mort însă nimeni nu vroia să zică: ?Hey, îl veţi omorî pe individul ăsta?. Era desigur implicit”.
  Pentru el, misiunea a început la 1 aprilie atunci când, alături de colegii din “Red squadron”, a fost informat de o misiune viitoare. “În cadrul briefing-ului din prima zi, chiar ne-au minţit şi au fost foarte evazivi. Au vorbit despre cabluri submarine şi cutremure în Japonia şi alte lucruri de acest gen”, afirmă el.
  El se gândea la Libia, unde NATO era în război împotriva lui Muammar Kadhafi, şi la o misiune pentru securizarea armelor de distrugere în masă.
  De abia după câteva zile a aflat obiectivul misiunii. Acesta era Ben Laden şi Pakistanul. Numeroase briefing-uri au urmat, mai ales cu agentul CIA, “Maya”, o femeie “formidabilă”, jucată de Jessica Chastain în filmul “Zero Dark Thirty”, pe care l-a văzut şi căruia îi găseşte doar câteva defecte “minore”.

  Sursa: antena3.ro