Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Amiral american: “forţele armate ale României sunt bine instruite, bine conduse şi profesioniste”

Militari romani intorsi din misiunile internationale trecand pe sub Arcul de Triumf

Cu prilejul semnării Declaraţiei privind încheierea sprijinului acordat de Comandamentul Forţelor Aliate Întrunite din Napoli pentru integrarea Armatei României în cadrul structurilor Alianţei Nord-Atlantice, amiralul Samuel J. Locklear, comandantul Comandamentului Forţeler Aliate Întrunite din Napoli, a apreciat că realizările Armatei României în cadrul programului de accedere şi integrare în NATO sunt recunoscute şi apreciate în cadrul comunităţii nord-atlantice.

“Aţi demonstrat că dispuneţi de capabilităţi operaţionale esenţiale pentru a fi incluşi în structurile forţelor NATO şi în sistemul integrat de apărare antiaeriană. În cadrul procesului de accedere, România a demonstrat o implicare fermă pentru viitorul Alianţei. Soldaţii români s-au făcut remarcaţi în misiunea KFOR, iar forţele dumneavoastră dislocate în teatrele de operaţii s-au evidenţiat în mod constant în conflictele şi condiţiile grele din Irak şi Afganistan”, a spus comandantul Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite din Napoli.

“Afirmăm că forţele armate ale României sunt bine instruite, bine conduse şi profesioniste. Alianţa Nord-Atlantică este foarte mulţumită de progresul realizat de Armata României de-a lungul procesului de integrare. Abilitatea militarilor români de a acţiona într-un climat de securitate modern reprezintă o realizare impresionantă”, a subliniat amiralul Samuel J. Locklear.

Semnatarul Declaraţiei din partea Armatei Române, Generalul-locotenent Ştefan Dănilă a făcut o retrospectivă a drumului parcurs de Armata României pe calea aderării şi integrării în structurile NATO. “Armata României a format noi generaţii de lideri militari, a restructurat sistemul de învăţământ militar şi programele de instruire a trupelor, astfel încât să dispunem de personal militar cu calificări necesare pentru a ne atinge scopul, şi anume realizarea unor forţe armate moderne, bine instruite, bine înzestrate, în măsură să facă faţă oricând provocărilor spaţiului de luptă modern, indiferent de natura acestora”.

Procesul de reformă graduală a Armatei României a debutat în anul 1994, în momentul aderării ţării noastre la programul Parteneriatului pentru Pace. Începând cu anul 2004, odată cu aderarea României la NATO şi începerea oficială a procesului de integrare a structurilor Armatei României în structurile Alianţei Nord-Atlantice, procesul de reformă a Armatei României a cunoscut o nouă etapă, beneficiind de sprijinul direct al Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite din Napoli, structura NATO desemnată ca responsabilă pentru integrare.

sursa: Biroul de Presa al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Amiral american: “forţele armate ale României sunt bine instruite, bine conduse şi profesioniste””

  1. adi says:

    bine instruite probabil.. , da bine inzestrate… hai sa fim seriosi