Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Amiralul Giampaolo Di Paola a spus “la revedere” funcţiei de preşedinte al Comitetului militar al NATO

Adunarea Comitetului militar al NATO. foto NATO org.

Amiralul Giampaolo Di Paola, a spus “la revedere” funcţiei de preşedinte al Comitetului militar al NATO, deoarece a fost numit de noul premier italian,Mario Monti, drept ministru al Apărării.
Referindu-se la noul său post de la Roma, Di Paola a spus:
“Italia a demonstrat gradul de implicare pe care îl are în cadrul NATO: de la participarea sa în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, până la participarea în cadrul operaţiunii întrunite Unified protector din Libia. Ca militar şi ca ofiţer, sunt mândru de contribuţia militarilor italieni – din toate categoriile de arme – şi voi continua să fiu mândru de acest lucru şi din funcţia pe care o voi avea, aceea de ministru al Apărării din Italia, se arată în comunicatul de presă al NATO care conţine discursul de “adio” al amiralului Di Paola.
“Vreau să vă asigur că Italia va continua să îşi îndeplinească misiunile ce îi vor reveni în cadrul NATO atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung”, a mai spus amiralul.
Interimatul în fruntea Comitetului militar va fi asigurat de generalul locotenet,Walter E. Gaskin, până la începutul lui 2012. Atunci funcţia va fi preluată de generalul Knud Bartels.

 

Sursa: comunicat de presă al NATO

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.