Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Amnesty International acuză NATO că a atacat deliberat un obiectiv civil în Belgrad în 1999

Într-un comunicat dat publicităţii joi, Amnesty International a declarat că bombardamentul asupra clădirii televiziunii publice din Serbia în urmă cu 10 ani a fost “un atac deliberat asupra unui obiectiv civil şi, drept urmare, constituie o crimă de război”.

NATO a respins cu fermitate vineri acuza Amnesty International, Carmen Romero, purtătoare de cuvânt a NATO, declarând la Bruxelles că “Acest incident a fost investigat în profunzime de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie în cadrul anchetei globale referitoare la campania aeriană din 1999″.

Şaisprezece civili au fost ucişi şi alţi 16 răniţi în timpul atacului nocturn de la 23 aprilie 1999, ce a vizat sediul şi studiourile televiziunii sârbe din centrul Belgradului.

La vremea respectivă, procurorul de la Haga a considerat că bombardamentul a fost “acceptabil din punct de vedere legal”, întrucât a făcut parte dintr-un atac planificat, menit să avarieze reţeaua de comandă, control şi comunicaţii ţinând cont de dubla folosire a sistemelor de comunicaţii.

Raportul a concluzionat că, în pofida faptului NATO a făcut o serie de greşeli, procurorul a fost mulţumit de faptul că nu au fost vizaţi în mod deliberat civili.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Amnesty International acuză NATO că a atacat deliberat un obiectiv civil în Belgrad în 1999”

  1. DE CE BAL says:

    Amnesty International a tacut chitic in ceea ce priveste situatia arestatilor din Chisinau. Zero lei, pe zero bani…

  2. Ando says:

    Si asa vedem ca acele organizatii internationale care militeaza pentru drepturile omului lucreaza cu standarde duble. Nimic nou de altfel!

  3. DE CE BAL says:

    Lucreaza conform comenzilor primite de la finantatori.