Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Amplasarea de armament ofensiv strategic în afara teritoriului naţional interzis de START II

Consilierul preşedintelui rus, Serghei Prihodko, a declarat că noul tratat START, care va fi încheiat între Rusia şi Statele Unite, prevede interzicerea amplasării de armament ofensiv strategic dincolo de teritoriile naţionale.

“Tratatul de reducere a armelor ofensive strategice (START) interzice amplasarea de armament ofensiv strategic în afara teritoriilor naţionale”, a declarat Prihodko.

Potrivit normelor de drept internaţional, această interdicţie nu vizează deplasările de submarine, zborurile aeronavelor, acostarea submarinelor în porturile unor ţări străine, precum şi cooperarea cu ţări terţe, a adăugat el.

Noul tratat START urmează să fie semnat de Rusia şi Statele Unite la 8 aprilie, la Praga.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.