Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Amplu exerciţiu de apărare civilă în Israel

Israelul a început duminică, 31 mai,  un exerciţiu de alertă şi apărare pasivă, de o amploare fără precedent, simulând atacuri cu rachete şi un val de atentate. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Timp de 5 zile, cât va dura exerciţiul, se va urmări testarea capacităţilor ţării de a răspunde unor proiectile lansate din Liban şi Fâşia Gaza, şi a unor atacuri cu rachete lansate din Iran sau Siria.

Potrivit scenariilor imaginate, serviciile de urgenţă, armata, poliţia, administraţiile locale şi ministerele vor testa  mijloacele de apărarea ale populaţiei civile confruntate cu atacuri, atât de tip convenţional, cât şi chimic şi bacteriologic.

“Inamici noştri consideră că sistemul din spatele operaţiunilor militare constituie punctul nostru slab; va trebui să consolidăm acest front şi să fim pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii”, a afirmat pentru postul de radio militar adjunctul ministrului Apărării, Matan Vilnai.

Se pare că marţi dimineaţă,  sirenele vor suna în toată ţara pentru a anunţa iminenţa unui atac aerian, şi se va cere populaţiei să coboare în adăposturi  într-un timp record, care să nu depăşească trei minute.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.