Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Anchetarea cazului de la Tuzla condusă de cel ce a anchetat, mai întâi, cazul de la Ciorogârla

Anchetarea cauzelor accidentului aviatic produs pe 5 iulie la Tuzla, soldat cu 12 morţi şi doi răniţi, a fost preluată de procurorii militari ai Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-o dispoziţie a procurorului general al României, Laura Codruta Kovesi.


Marti, 6 iulie, într-o prima declaraţie făcută presei, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, a precizat că “nu este exclusă niciuna dintre posibilele cauze ale accidentului şi că aşteaptă răspunsurile expertizelor pentru a stabili circumstanţele”.

Iacob a mai spus că “speră ca cercetările să fie finalizate la nivelul secţiei din care face parte în aproximativ două luni”.

Pâna acum au fost vehiculate mai multe variante: o posibilă eroare umană, o defecţiune tehnică neprevazută sau influenţa vremii nefavorabile.

Sub titlul “Performanţele procurorului anchetator”, România Liberă reţine faptul că anchetarea acestui caz deosebit de grav este coordonată de adjunctul Secţiei Parchetelor Militare, colonelul Nicolae Lupulescu.

Acesta a devenit celebru după ce a trimis în judecată în stare de arest mai mulţi militari, acuzându-i de furtul a circa 65 de arme de la depozitul militar din Ciorogârla. Lupulescu nu a găsit nicio armă”, se spune în articolul din România Liberă.

Ulterior, structura civilă din cadrul Parchetului General i-a găsit pe adevaraţii hoţi şi a recuperat cea mai mare parte a armelor.

Un alt dosar în care apare numele lui Lupulescu este cel în care s-a cercetat prăbusirea unui avion AN la Titu, în timpul Revolutiei din decembrie 1989.

În acel dosar, Lupulescu a susţinut  “că AN-ul  s-a prăbuşit deoarece s-a depus gheaţa pe botul avionului, uitând că pe botul unei astfel  de aeronave  nu se poate depune gheaţă, deoarece este fierbinte. Ulterior, s-a constatat că avionul a fost doborât de o rachetă aer-sol”.

Lupulescu este specialist în elicoptere militare, iar după Revoluţie a fost promovat procuror militar!

Sursa România Liberă

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.