Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ANCMRR consideră UNPR-ul ca fiind partidul său de suflet

ANCMRR a devenit o filială politică a unui partid format din traseişti politici?

Într-o adresă către ministrul Apărării Naţionale, Biroul Permanent Central al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR), solicită – pe bună dreptate – intervenţia ministrului pentru modificarea OUG1/2011, în sensul menţinerii în plată a pensiilor foştilor militari, diminuate după procesul de recalculare iniţiat de PDL, UNPR şi UDMR.

Demersul –  mai mult decât firesc – vine ca o palidă completare la zbaterile altor asociaţii ale foştilor militari care au solicitat acest lucru şi a foştilor militari care prin efort propriu au participat la nenumărate întrevederi cu diverşi parlamentari pentru adoptarea unui cadru legislativ care să permită menţinerea în plată a pensiilor diminuate prin noua legislaţie.

Ce surprinde însă este tonul obedient, slugarnic, prin care o asociaţie reprezenetativă pentru Armata Română se pune la dispoziţia unui partid politic pe care-l consideră “partidul de suflet al nostru”.

În adresa sa BP al ANCMRR afirmă: “Domnule ministru, vă rugăm să sprijiniţi politic în cadrul Coaliţiei de guvernare corectarea prezentei Ordonante (OUG1/2011 n.r.), considerând că această măsură va determina incetarea defmitivă, a activităţii “Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate”, activitate desfăşurată contrar specificităţi onoarei şi demnităţi militare, Noi ofiţerii, subofiţerii şi maiştri militari în rezervă şi retragere nu avem nimic comun cu formele asociative denumite “sindicate” şi, în mod deosebit, cu aşa zisă luptă sindicală a cadrelor militare”.

Mai mult, ANCMRR îşi afirmă făţiş disponibilitatea de a susţine UNPR (partid format din traseişti politici), afirmând următoarele: “Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.”

Păcat că în articolul 1 al Statutului ANCMRR se menţionează:“Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (A.N.C.M.R.R.) „Alexandru Ioan Cuza“ este persoană juridică română de drept privat, de utilitate publică*, fără scop patrimonial, independentă, democratică, APOLITICĂ, nonprofit şi deschisă, care cuprinde cadrele militare aflate în rezervă sau în retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale.”

În loc de concluzii

Tipul acesta de atitudine s-a regăsit, de-a lungul timpului, doar pe vremea regimului dictatorial comunist. Poate vârsta şi prea lunga activitate în armată a unor lideri din cadrul ANCMRR pe timpul defunctului regim comunist îi face pe aceştia să-şi caute în permanenţă patroni politici cărora să le slujească interesele.

Cu tot respectul, adresa prezentată în anexă numai demnitate şi onoare nu arată.

Deja partidul cărora ANCMRR îi face sluj le-a dat răspuns: a sprijinit trecerea în Parlament, în cursul zilei de marţi 8 noiembrie, 2011, a legislaţiei privind îngheţarea pensiilor şi salariilor la nivelul anului 2011.

O întrebare: Oare cum va arăta ANCMRR în ochii membrilor săi şi a militarilor, foşti şi activi, când partidul pe care-l slujeşte îi va întoarce spatele?

ANCMRR ar trebui să ştie că UNPR depinde de ei şi nu invers! UNPR e o grupare vremelnică, constituită din “foşti” grupaţi în jurul unor altfel de interese decât clamează ei. Activitatea lor din parlament o demonstrează.

ANCMRR ar trebui să mai ştie că “fraţii” lor sunt cei de la Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, şi de la toate celelalte asociaţii ale foştilor militari, şi nu politicieni vopsiţi, traseişti politici. Faptul că ANCMRR şi SCMD s-au unit în acţiune în ianuarie 2010 a făcut ca legea care recalcula pensiile militare într-un mod abuziv să fie blocată iar pensiile să rămână la nivelul lui 2010.

Nu ar strica ca decenţa şi bunul simţ să însoţească discursul public al membrilor asociaţiilor militare pentru că ar trebui să conştientizeze că starea în care se află Armata, cu rezerviştii şi pensionarii ei, li se datorează şi lor. Prea multe laude au plecat dinspre Armată spre liderii politici de-a lungul timpului şi prea multe lipsuri au fost acoperite de aceeaşi “lăudaci-aplaudaci” de profesie.

Cine vrea binele Armatei e dator să arate atât ceea ce e  bine, cât şi ceea  e rău pentru ca aceste lucruri să înceteze.

adresa ANCMRR catre UNPR

 

 

 

InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

46 Responses to “ANCMRR consideră UNPR-ul ca fiind partidul său de suflet”

 1. UNA says:

  In conformitate cu Statutul ANCMRR, Art. 5. “Asociaţia NU este angajată politic şi NU desfăşoară activităţi în favoarea sau în defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică. Poate însă solicita sprijinul acestora în iniţierea, susţinerea sau promovarea unor legi, acte normative şi acţiuni ce privesc îndeplinirea scopului Asociaţiei.”

  Insa continutul scrisorilor (ca sunt 2, una si catre Sarbu) exprima fara echivoc sprijinul UNPR, un partid care, prin reprezentantii sai in Parlamentul Romaniei, a votat IMPOTRIVA intereselor militarilor disponibilizati. In plenul Comisiei de munca din Camera Deputatilor (mai 2011), la votul final pe raportul privind Legea de aprobare a OUG 1/2011 (devenita ulterior Legea 165/2011), dl. ministru Oprea SI-A RETRAS SPRIJINUL PERSONAL (si, implicit, al UNPR), printr-un telefon dat domnului secretar de stat Ozunu, pe amendamentele pe care le inaintase Comisia de aparare si, mai ales, pe cel referitor la mentinerea cuantumului din dec. 2010 pentru acele pensii carora, prin recalculare/revizuire li se diminueaza cuantumul. Acest lucru poate fi confirmat si de dl. gl. de bg. (r) Vornicescu, prezent in sala.

 2. UNA says:

  Fata de situatia anterior prezentata, eu, personal, ca membru ANCMRR, apreciez ca este cazul sa fie sesizata Comisia de Analiză a Respectării Prevederilor Statutului, iar aceasta sa procedeze in conformitate cu prevederile art. 61 alin. (2) din statut:
  “Art. 61. Comisiei îi revin următoarele atribuţii:
  (1) …..
  (2) În cazul încălcării unor prevederi statutare, indiferent de
  nivelul la care s-a produs, din proprie iniţiativă sau la primirea
  unor sesizări/contestaţii, cercetează, analizează şi prezintă
  concluzii şi propuneri de rezolvare preşedintelui Asociaţiei,
  Consiliului Director sau Biroului Permanent Central.”
  Or, ce poate fi mai grav decat transformarea asociatiei noastre in
  ceea ce se promite prin scrisorile adresate celor doi politicieni,
  CONTRAR PREVEDERILOR STATUTULUI?
  Apreciez ca fiecare membru al asociatiei, individual, ca cetatean al acestei tari, poate sa fie membru al oricarui partid politic, poate sa
  dea votul cui considera de cuviinta, dar fara a obliga pe ceilalti
  membri sa ii urmeze atitudinea.

 3. gigi says:

  In ziua de 01.11.2011,aceasta scrisoare a fost citita in adunarea generala a ANCMRR filiala sector 5 pentru a fi aprobata. Vreau sa aduc la cunostinta tuturor cadrelor militare in rezerva si retragere ca adunarea gnerala a respins-o in UNANIMITATE. Motivul invocat de toti cei care au luat cuvintul (inclusiv eu) a fost atit caracterul apolitic al asociatiei cit si forma obedienta a acestei scrisori care ne aduce in memorie vremurile trecute.S-a hotarit ca membrii Comitetului Director sa aduca la cunstinta pozitia filialei si sa se mentioneze ca nu a fost aprobata. Avind in vedere ca din contiutul scrisorii nu se mentioneaza ca Filiala sectorului 5 a respins-o, fac un apel la toti membrii acestei filiale sa ia atitudine, sa infiintam un comitet de initiativa si sa convocam forurile superioare statutare pentru a elimina din strctura de conducere a ANCMRR toate ramasitele educatiei comuniste care mai persista in atitudinea unora (ex. Iliescu, Vornicescu sau Ardeleanu, etc) si, care prin obedienta lor pateaza onoarea cadrelor miltare in rezerva si in retragere. RUSINE sa le fie.

 4. Spartacus says:

  jos PDL, jos UNPR !!!!!!!

 5. emil says:

  Uitati ce se întampla la Cuj cu PDL-isti care conduc judetul (vicepresedinte CONSILIU jUDETEAN și primarul municipiului)arestati pentru fapte penale de coruptie, luare de mită, licitatii trucate,etc. PDL -UL ȘI ACOLITII SAI (UNPR AȘI AUDMR), conduc tara și uite unde am ajuns.
  Vreti sa asociati militarii cu aceste javre. Pacat.

 6. Chamonix says:

  Buna seara! Uneori suntem si noi, fostii militari, demni de tot plansul. Sa citim impreuna art. 3 din statutul ANCMRR (e pe site la ei): “Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare.” Este in regula? Ce rezulta, ca orice membru ANCMRR este “patronat” de Oprea si Basescu. Din start cine este membru ANCMRR, accepta sa fie patronat de Oprea si Basescu si atunci plange degeaba daca are si pensia militara desfiintata, practic el a acceptat sefia celor 2 si deciziile lor. Cine nu e de acord cu acest lucru, calea cea mai clara este sa isi dea demisia din ANCMRR. Si eu am fost membru ANCMRR si cand am constatat (asta dupa ce mi-a spus un amic de acel articol, eu oricum n-as fi citit statutul vreodata) ca cei care ma “patroneaza”, mi-au taiat si 30% din fosta pensie militara, mi-am dat demisia si gata. Dati-va, fratilor, demisia din ANCMRR! Ii doare precis, mai ales ca e vorba si de niste cotizatii ce trebuie platite acum la sfarsit de an pentru 2012.

  Am gasit si un model de demisie, vi-l las aici:

  Domnului Preşedinte al Filialei A.N.C.M.R.R. “…………….”

  Domnule Preşedinte,

  Subsemnatul P.(u) ……………………….., CNP 1234567890123, rezervist în evidenţa Ministerului Apărării Naţionale – livret militar cu seria F, nr. 123456, membru A.N.C.M.R.R. – Filiala “…………………, legitimaţie nr. 321, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de autosuspendare din calitatea de membru al A.N.C.M.R.R., până în momentul în care asociaţia nu va mai fi “patronată” de actualul ministru al apărării – Gabriel Oprea şi/sau actualul comandant al Forţelor Armate – Traian Băsescu.

  Motivaţie: În baza art. 3 din propriul statut, A.N.C.M.R.R. „Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare”, insa ambii nominalizaţi în articol au acţionat contra intereselor militarilor în rezervă şi în retragere, prin contribuţia la abrogarea dreptului la pensie militară prevăzut de art. nr. 11 din Legea 80/1995/Statutul Cadrelor Militare şi Legea nr. 164/2001/Legea Pensiilor Militare, abrogarea acestui drept, fiind si o situatie necaracteristica unui stat de drept.

  Menţionez că atitudinea mea nu este contrară asociaţiei în ansamblul său, ci doar a persoanelor menţionate, conflictul de interese fiind suficient de evident astfel încât, în calitate de membru al A.N.C.M.R.R. să accept un “patronaj” ale cărui acţiuni sunt îndreptate contra intereselor rezerviştilor.

  În situaţia în care statutul A.N.C.M.R.R. nu permite procedura de autosuspendare, vă rog să consideraţi decizia mea ca fiind demisie începând cu data acestei notificări.

  Cu stimă,

  P.(u) ………………………………………….. Data ………………………..

  Notă: P.(u) = pensionar unitar

  Cereti nr. de inregistrare! Acel tip de demisie desi pare onorific, e un act scris, dar si o acuzatie care la schimbarea vremurilor va poate aduce avantaje. Este cunoscut si de conducerea ANCMRR, intrucat cel putin un sef de filiala ANCMRR a pus pe masa celor de la conducerea ANCMRR, astfel de demisii. De aici probabil si marea grija a ANCMRR pentru rezervistii nemultumiti de OUG 1/2011.

  Data viitoare, pentru cei care aveti obligatii de rezervist, voi atasa modelul de demisie din calitatea de rezervist si automat din orice functie la mobilizare – prin autodegrevarea de obligatiile juramantului militar. 4 exemplare: CSAT, cele 2 comisii de aparare din Parlament si la Oprea, scurte, fara aprobari, fara povesti. Sa nu va para simbolistic, nu e deloc!

 7. indisciplinatu says:

  Nu stiu, toata lumea parca-i anesteziata de acest partid de scursuri dambovitene.
  Ce dracu le pune in mancare de-i prosteste pe oameni???
  ANCMRR-ul ramane,din pacate, prin vocea reprezentantilor sai din conducere un simplu ONG din Romania cu pretentii de mare organizatie a militarilor rezervisti.

 8. Acesti decrepiti care scriu in numele Biroului Permanent al ANCMRR uita ca gasca de traseisti ai lui Oprea au votata cu sarg o legislatie aberanta si pagubitoare pentru militari si tara: Legea 329/2009, HG 735/2010, OUG 1/2011, sa.
  Acum, slugarnic, ii cer tot lui Oprea sa-si imbunatateasca “opera” de tip basescian.
  Cititi si va cruciti, cele doua adrese prezentate integral pe blogul SCMD!

 9. ioan says:

  Cred ca prin prelungirea valabilitatii Ord.80/2010 membrii ANCMRR-ului se vor trezi la realitate.Toate multumirile adresate salvatorului i-si pierd valabilitatea,iar pana in semestrul 2/2012 lista beneficiarilor este mult mai mica.

 10. TUKU says:

  UNPR – Uniunea Nationala a Pupincuristilor Romani .
  Succesuri !

 11. ionel says:

  Banditii si pupinccuristii au distrus armata romana si au vandut tara ungurilor!

 12. cornelus says:

  Se pare ca Legea intra in vigoare cu vigoare de la 01.01.2012 indiferent de scrisorile mai mult sau mai putin pierdute. Iar deciziile vor curge incepand cu 15.11.2011.Pentru majoritatea militarilor, pensiile cresc dar sunt si unii pierdanti. Cei cu pensiile peste 9000 lei vor pierde semnificativ, in mare parte deoarece pensiile lor au fost calculate printr-o metoda conjuncturala.

 13. vasile says:

  Consider absolut necesar prezentarea unei “cereri” de “desistare” privind obligatiile militare , deoarece rezervistii prin anularea pensiei militare de stat , am fost vaduviti de prevederile art.26 din Legea 80/1995, pentru ca suntem categorisiti ca fiind “NESIMTITI” de aceleasi figuri negre ale distrugerii statului roman. Romania nu are interes pentru membrii ei decat cand are ea nevoie , in caz contrar , daca un cetatean are nevoie de Romania i se punde in fata de catre iubitul presedinte , deviza “PLEACA din Romania ce mai astepti?” , deoarece atata poate tara pentru cei care nu jefuieste bugetul.

 14. COMANDORUL says:

  raman stupefiat de cele citite mai sus .
  sunt atat membru al scmdrr (si aici consider ca titulatura sindicatului ar trebui actualizata)dar si al ancmrr.
  tin sa-i multumesc lui CHAMONIX pt. model.il voi pune in aplicare.
  astept si partea a doua.
  de asemenea propun organizarea la nivel central si in filiale,a unei sedintze fulger,in care sa se prezinte tuturor membrilor de sindicat, marea marsavie ,cat si prevederea din statutul ancmrr, deoarece nu toti dispun de calculatoare si conexiune la net.
  astfel informatzi, sindicalistii vor stii ce masura sa ia !
  eu unul ma autosuspend/imi dau demisia.
  multumesc pt.informatie, si pt. ca voi economisi cei 30 de lei cotizatie inutila!

 15. emil says:

  Ar trebui ca luceafarul huilei Miron Cosma sa publice documentele pe care spune ca le are despre mare general izmănar al ARMATEI ROMANE, nesimtitul și trădătorul …Gabriel Oprea ca sa stim cu cine avem de-a face. Si poate atunci scrisoarea vasnicilor ofiteri din ANCMRR- sigur ofiteri de trista amintire,ar elucida intentia tradatoare a acestora.

 16. ioan r. says:

  UNPR-ul nu este altceva decât un bordel politic, al cărui matroană este Găbiţă Fixativ şi care oferă portocaliilor serviciile complete ale unor curve politice, ale unor paraşute ca Diaconescu, Marian Sârbu, Nicolicea, Onţan etc. Recent, inventarul bordelului politic UNPR s-a “împrospătat” cu o balabustă păroasă, cu primitivul Piedone. Dar va veni ea şi Ziua Judecăţii când toate aceste putori vor trebui să dea socoteală pentru curvăsăria la care s-au dedat !

 17. Ionel Ujica says:

  Cred ca solutia nu este ca militarii in rezerva sa se retraga din ANCMRR.
  Solutia este ca membrii tuturor filialelor sa faca presiuni asupra conducerilor judetene pentru a trimite scrisori publice de desolidarizare fata de demersul umilitor al conduerii centrale al ANCMRR.
  Aceasta conducere care se pare ca a primit valente monarhice (sunt alesi pe viata) depinde totusi de actinile filialelor. Sta in puterea noastra sa redam ANCMRR valentele conferite prin statut si sa nu permitem unor conducatori vremelnici sa ne aduca un asemena prejudiciu de imagine

 18. UNA says:

  @Comandorul
  De ce sa plecam noi, sa plece lichelele pupincuriste!
  Si eu sunt membru al ambelor organizatii ale militarilor in rezerva, cred ca trebuie sa existe conlucrare / cooperare intre ele, nu sa se excluda una pe cealalta.
  De ce sa facem adunari fulger ale filialelor scmd, cand prostia cat carul e la varful ancmrr?
  Daca e sa facem adunari fulger la filialele scmd, sa le facem pentru tampeniile conducerii de aici, pentru sfaturile aiurea, fara niciun fundament juridic date de Dogaru, pentru actiunile in instante introduse despre care se stia din capul locului ca nu au nici cea mai mica sansa de izbanda si multe, foarte multe altele.
  Nu trebuie sa ne distrugem unii pe altii. Mai mult ca oricand, e extrem de important sa fim acum uniti si sa ne sprijinim reciproc!

 19. sandu says:

  Nimic nou sub soare….
  Tv COMANDORUL buna initiativa…”sedintze fulger”…suntem in 2011…ei si?…amintirile ne”rascoleste”
  “fi barbata”!…UNA…nu te lasa…esti “membra”numai in doua organizatii ale militarilor in rezerva?…cam putin…timpul nu-i pierdut…mai incearca!

 20. Grig says:

  Re: ANCMRR
  Daca membrii ANCMRR se simt bine asa, e treaba lor. Iar cei care sunt membri, dar nu sunt multumiti, ar trebui sa-si ia in serios calitatea de membru – adica sa faca ce trebuie. La Asociatia asta nu exista un statut, nu se fac alegeri?
  Si inca ceva pt. membrii ANCMRR: nu mai afirmati ca reprezentati rezervistii, ci, mai corect, o parte (din ce in ce mai mica) a acestora, respectiv membrii asociatiei!
  Bagati pe “repede inainte”, ca si in asociatie deveniti minoritari, la cati “re-activati” ati primit in ultimul timp!
  Cu respect,
  BFIT

 21. tulceanul says:

  ceea ce am citit mai sus este urmarea a faptului ca s-a permis unora sa fie cu c…ul in doua luntrii ! acuzele vin din partea celor din scmd. cand am spus ca nu e normal ca sa se faca parte din ambele organizatii mi s-a raspuns ca sant compatibilitati ! nu sant ! scmd – ul injura iar ancmrr-ul multumeste ! afara cu sindicalistii din ancmrr !

 22. Costel.N says:

  Atat cei de la ANCMRR care va dati de pamant acum din cauza comunicatului si ofrandelor de supunere la UNPR – cat si cei din SCMD care au incheiat intelegeri de colaborare cu USL-ul, ami puteti raspunde cand ve-ti deveni MILITARI ?
  Pana acum ati demonstrat ca stiti sa fiti doar lingai slugarnici – MILITARI ADEVARATI — CAND ???????

 23. Marlon Juvet says:

  @vasile: haideţi domnule, ce naiba, şi aici este nevoie să dea cineva “linia?”

 24. Titirca says:

  Rezervisti, lasati politica in pace si aparati-va interesele in instanta si nu in piete. Daca la conducerea ANCMRR sunt fosti politruci, Mircea Dogaru si Valeriu Pricina, de la SCMD, ce au fost? Acum sunt propagandistii lui Felix Motanu!

 25. fagarasanu says:

  O sa regretati toti ca nu ati pus mana pe BATA acum un an .
  Nu va mai uitati in gura unor bosorogi pupincuristi si cocliti care au tarat portahartul cu votca prin poligoane si au numarat dinti la baioneta .
  Toti am servit-o .
  Ati vazut RUSIA ce face ????
  Oare se pune de o cafteala pe undeva ????
  CAnd Armata Romana a fost in RAHAT totdeauna a inceput un conflict care ne-a afectat direct sau indirect .
  FAC PARIU CA LA ANUL O SA-I VOTATI TOT PE ASTIA CARE VA TRAG PAIUL PRIN GURA .
  HAI NOROC SI VISUL IEPII !!!!!

 26. R. says:

  de ce ar trebui sa ne mire reactia “ancmrr” atat de tarziu, pai nu “ancmrr” la facut pe fruntasul lui oprea – unpr- istul, “ontanu” ditamai generalul !, nu conteaza ca nu a comandat decat probabil o grupa de 7 oameni in armata – daca a … – conteaza ca este la comanda oamenilor din unpr, pai, oriunde te uiti unpr vrea sa fie considerata “falanga” armatei si atunci, ce vina are ancmrr ca vrea sa ajunga mana “stanga sau dreapta” a unpr, chiar daca se stie ca este sau trebuie sa fie apolitica, nu conteaza, dar conteaza ca, la ancmrr platesc cotizatii muuuuulti militari si prin asta accepta ca asociatia lor sa fie “mana … …” , o multime de sarlatani fug de le scapara calcaile de pe la toate partidele la … unpr, oare nu conteaza ?, ba, conteaza, ca noi i-am ales, buni sau rai, bine sau rau, sa ne reprezinte in parlament din partea unui anumit partid politic, ce s-a ales de votul nostru ?, sau sters la “fund” cu el, au facut ce au vrut, oare pe degeaba ?, nu !, au primit ei ceva in schimb, si, noi totusi ii pupam in continuare, nu conteaza unde dar, se pare ca undeva “urat mirositor”, ei seamana intre ei si, daca ii acceptam si votam in continuare si in, “nestiinta”, inseamna ca si noi semanam cu… ei.

 27. mihaita says:

  Se cam ascute lupta de clasa!
  Mih_ titelu

 28. Colonel (Art.) says:

  Ofiterii si subofiterii din ANCMRR care mai au un dram de demnitate ar trebui, urgent, pentru a spala rusinea de a fi reprezentati de astfel de ramoliti, ar trebui sa aleaga una dintre cele doua cai de rezolvare a problemei: fie sa schimbe, urgent, aceasta conducere de tot rasul, fie sa se inscrie in SCMD.

 29. COMANDORUL says:

  UNA
  nu numai varful ancmrr e corupt, ci toate conducerile filialelor, sau aproape toate sunt corupte.
  daca vrei, vei vedea cate avansari de generali si amirali s-au facut la acest nivel.si cum pupincuristi de partid /unpr, au fost avansati peste noapte:
  -fosti sefi de popota-avansati ofiteri;
  -maistii-avansati generali/ amirali si colonei/comandori;
  si cum se propun unii pe altii pt. avansari. si nu inteleg de unde furia asta de marire, cand gradele sunt onorifice si nu influenteaza pensia;
  filiala din care fac parte a ridiculizat continuu sindicatul. si iata ce forma de rezolvare a ales;mai mare rusinea!

  Tv. SANDU!
  sa inteleg ca dvs. n-ati fost tovaras? si n-ati fost mdp?
  sa inteleg ca aveti o pensie ,,nesimtita”, care v-a permis un calculator si o conectare la net?
  dar la cei disponibilizati din armata,cu gradul de sg.maj, lt. cpt. mr. si la urmasii cadrelor militare nu va ganditi? la o pensie de 6-700 ron,poate ca nu-si permit ca dvs. laptop si net. unii poate ca muncesc ca paznici in firme specializate, pt. asi putea sustine familiile; si atunci, pe acestia cum sa-i anuntzam? punem in functiune sistemul de curieri? sau, lasa-i sa afle asa din vorba-n vorba, ca la noi zvonul circula mai rapid ca netul….
  de mistocari de astia care acu se dau alba ca zapada, sunt satul. si n-as ramane surprins , sa aflu ca inainte ati avut functii de raspundere in a ne spune: dragi tovarasi, o sa muncim,pana o sa VA ia dracul!:))))))))))

 30. Marlon Juvet says:

  Cam multe greşeli de ortografie pentru cineva care se autodeclară “Comandorul”. Nu credeţi? Ca să nu inflamez spiritele, mă abţin de la alte comentarii…

 31. sandu says:

  @COMANDORUL
  Da stimate domn :nu am fost mdp….dar nu prezinta interes avest aspect Sunt mandru,insa,ca am facut parte din categoria definita de catre dv prin substantivul”tovaras”(persoană considerată în raport cu alta, de care este legată prin viața sau prin activitatea dusă în comun)…sunt mandru de activitatea tovarasilor mei,desfasurata alaturi de mine,in cadrul misiunilor din….”afara”.
  Evident ca va consider tovaras,prin activitatea comuna:cadru activ/pensionar al M.Ap.N,
  Pacat ca dupa 21 de ani tot sensul de”termen folosit între comuniști când se adresează unul altuia”il percepeti pt acest subsatantiv.
  Replica mea avea sensul:m-am saturat de vorbe goale,de”gandiri”fade(fac apel iar la DEX pt a fi sigur ca acun ma intelegeti: lipsit de expresie, plat, searbăd, insipid, anost).
  In alta ordine de idei:fac parte dintre cei 5%(disponibilizati;pensie diminuata dupa re/re/re cu 500…respectiv 1500 din 2012)si chiar daca”inainte”am avut o functie de raspundere(sper sa nu ganditi ca-i o”crima”),respect tovarasii ce desfasoara o activitate suplimentara,indiferent de gradul avut,respect pe toti cei ce au purtat/poarta o uniforma si pe urmasii dumnealor.
  Mult’am pt”tragerea de urechi”,chiar daca-i exprimata in”gama”anilor’89 de un”nikname”ce din”plecare”vrea a defini persoana ce posteaza:”prsoana cu greutate”…grad mare…”arma de elita in care a activat”…aviate sau marina.
  Din intamplare…stimate tovarase(atentie:nu tov-ule)…nimeni nu te intreba cine ai fost…te percepe,insa,dupa ce faci,ce spui,cum gandesti…si”mataluta”cam intri in categoria definita chiar de”tine”:batranel ce chinue tastatura nepotilor,din prea mult timp liber la dispozitie”.
  Sunt foarte curios…practic….ce faci in sustinerea celor postate?

 32. Chamonix says:

  Buna ziua! Aveti dreptate in tot, mai putin intr-o problema, insa esentiala. Dv. de fapt ne indemnati sa stam cuminti si sa nu facem nimic. In instante ne apara avocatii, noi nu trebuie sa facem de fapt nimic decat sa ii platim, eventual sa mai scriem poezii pe bloguri si sa asteptam …5 ani, in medie, rezolutia de la CEDO. Si aici incep problemele: unii apuca in viata, altii nu …rezolutia. E usor sa zici ca astepti 5 ani rezolutia de la CEDO daca la 2500, dupa revizuire mai primesti si 500 in plus. Insa, daca din 2500 iti taie 1000 si mai ramai cu 1500, iar din 1500 mai dai inca 750 luna de luna in 2012 (retinerile conform OUG 1/2011), e chiar indicat sa iesim si in piete. Exemplul e un caz fericit stiu altele si mai si. Aviz amatorilor, cica nu e ca pe vremuri sa se retina maxim 30% din venituri pentru plata penalitatilor, ci 50%.

 33. Chamonix says:

  Pentru cei mai revoltati, adica cei cu pensiile taiate, e bine sa fim realisti: nu ne apara nimeni, ci pur si simplu trebuie sa ne aparam singuri. Cum? Constituiti fara multa surle si trambite, fiecare prin ce localitate sunteti, un (mini)grup din cei cu pensii taiate decis sa protesteze minim 3 zile si 3 nopti cu petarde, si alte artificii …de Craciun, nu mai asteptati cai verzi pe pereti si sa va adune nu stiu ce colonel de 64 de ani, poate si cam subred si nemotivat avand 1500 in plus la pensie. Departajarea acestor grupuri din cele 87 filiale SCMD si cele 47 ANCMRR este deosebit de importanta pentru o manifestatie radicala in strada, singuri nu avem nicio valoare si nicio sansa si nu castigam nimic daca ne dam doar mari razboinici pe forumuri. Nu faceti multa reclama, e clar ca intr-o zi anume din urmatoarele 1-2 luni trebuie sa iesim “la hora”, numai noi, adica cei cu pensii taiate, pe ceilalti oricum nu ne putem baza si poate asa am face si noi in locul lor. Nu trebuie sa o facem haotic, ci organizat, constituirea grupurilor cat de mici, este esentiala. Care ati inteles ideea, dati un semn …discret aici pe forum so oriunde, insa doar cand aveti deja astfel de grupuri, pentru a ne aduna la un loc si a ne pune cap la cap, singur nu are nimeni nicio valoare. Exista deja vreo 6 astfel de grupuri prin tara, inclusiv eu fac parte dintr-unul, nu doar ii indemn pe altii. In rest, vorbim vorbe.

 34. TUKU says:

  Chamonix
  Ai dreptate – nimeni nu va rezolva nimic. Puterea nu are frica de nimeni si se foloseste de toti. Toti bat apa in piua ca este democratie si toate neajunsurile se rezolva pe cale democratica. CARE DEMOCRATIE – CEA INVENTATA DE EI ? Ei fac ce vor si restul sa se lupte in Justitie – controlata tot de ei.
  Trebuie sa vedem cati sindicalisti din SCMD si ANCMRR sant sub 55 ani si se mai pot misca militareste – si prefera sa joace – HORA !
  Vor sari de fund in sus conducerile din sindicate , dar asta este – daca ei nu sant capabili de ceva concret – o vom face noi – cu artificii – ca la Craciun .
  PE EI – PE MAMA LOR !

 35. Stelian P. says:

  Articol si comentarii demne de Catavencu. ANCMRR se pune la dispozitia unui partid si asta trebuie injurat. SCMD se face pres la dispozitia USL dar asta e “atitudine patriotica”. Sa-ti alegi patron un politician e slugareala portocalie. Festivalul GEORGE ENESCU cu patron chiar presedintele Romaniei e sluga la portocalii ? Bieti dogarieni ! Daca aveati “macar un dram de creier” va puneati gloatele sub patronajul unui om cu greutate in locul unui politruc fara scoala militara si cu un vocabular de bulibasa. Problema pentru gloatele voastre e cine ar fi acceptat sa patroneze gloate de dezertori din calea NATO.

 36. mihaita says:

  Dle Stelian, in situația asta ce facem? Ne inscriem fiecare in partidul pe care ni-l propune conducerea sau carcotim aici. Ar mai fi varianta ca domnii din fruntea celor doua formatiuni, asociatie sau sindicat, sa-si dea ei demisia si sa mearga la partidul pe care il agreeaza. Daca nu cumva au mers deja!

 37. Stelian P. says:

  mihaita
  Domnii din conducerea celor doua formatiuni sunt deja inregimentati in slujba unor partide. Rau mi se pare faptul ca se duc cu tabelele supusilor lor si ii obliga sub tot felul de promisiuni sa participe la actiuni in favoarea partidelor. Cind semnezi protocoale de colaborare cu unele partide in numele sindicalistilor si cind in regulamentele de functionare scrie ca sindicalistii sunt obligati sa participe la actiunile organizate……asta e inscriere fortata. Individual, sindicalistii sunt liberi sa se inscrie unde doresc.

 38. jijel paznik la metro says:

  Nu mai avetzi pensii militare, asa ca io zic sa va mutati pe saiturile cu pensionari civili ka acolo ie de toate … si kare au fost traktoristi si vidanjori si entelectuali si muieri de serviciu, toata societatea. Ce asa diferentza intre mine ca paznic-sef la Metro si voi aia de la armata? Glumeam, sa nu va sifonati prea tare, ar trebui sa fie o diferentza dar adevarul e ca ca nu in favoarea voastra. Frati’meu e subofitzer la armata si stiu ce viatza are. Avem salarii egale insa pe mine nu ma freaca nimeni la ikre: ora si banu sau acasa sau la o ciupeala la alt serviciu, frati’meu baga gratis ca Berila pentru patrie. Pe mine nu ma muta Metro de la Iasov la Bucale, frati’meu baga de 4 ani naveta la saptamana Bucale-Iasov, viatza de familie chu …chu, iar in capitala mai sta in chirie cu alti 2 colegi de-ai lui la gramada ordonata. Baska ca tot il mai si imprumut cu lovele ca nu-i ajung cu naveta lui. Si-or batut joc de voi, armata fara pensii militare e o armata fara demnitate, ie un fel de adunatura de paznici ca mine, dar macar io nu ma chinui cum ati fost voi. … Si amu sa va spun: frati’meu trebuia sa se pensioneze anul asta daca mai erau legea cu pensii militare, dar a luat leapsa pe traseu. Asa ca si-a dat demisia joia trecuta dupa 19 pierduti din viatza in zadar si dupa ce preda ce are pe acolo o sa lucreze cu mine, tot paznik la Metro. Mie imi pare ca orikum e mai demn asa decat in armata de acum…

 39. UNA says:

  Maaaaaaaaaaaaama, ne-ai luminat!
  Era vorba de pupincurismul conducerii ancmrr. Ce legatur are cu faptul ca suntem inscrisi si in scmd. Asta nu inseamna ca, neaparat, suntem de acord cu toate tampeniile lui Dogaru.
  Am inteles – ai vrut sa faci si tu un comentariu “demn de catavencu”. Ti-a iesit.

 40. UNA says:

  Indiferent de ctae alte forme de protest am alege, calea justitiei NU TREBUIE ABANDONATA.

 41. mihaita says:

  Daca aici s-a ajuns sa fiu inregimentat pe baza de tabel, iar eu sa nu stiu, ma voi stradui sa pun mana pe TABEL si-i dau in judecată

 42. Titirca says:

  Poate stie cineva daca dl Dogaru “a numarat dintii de la baioneta” in liceul militar, scoala militara sau academia militara. Eu cred ca i-a numarat dintii lui Stefan Gheorghiu.

 43. sandu says:

  @jijel paznik la metro
  Jijele tata..esti tare…ai fortat elegant tusele unui tablou,real,al vietii cazone.Place sau nu,cam asta-i traiul kaki.Amar dar corect:”paznik la Metro..mai demn…decat in armata de acum”

 44. costel says:

  PACAT CA SUNTEM DEZBINATI! CADRELE MILITARE DISPONIBILIZATE AU FOST OBLIGATE SA PARASEASCA SISTEMUL MILITAR. DOAR STITI CA NOILE STATE DE INCADRARE PREVEDEAU MAI PUTINE FUNCTII IN STAT SI NU PUTEAI OCUPA O FUNCTIE INFERIOARA GRADULUI SI ATUNCI NU AVEAI DE ALES DECAT TRECEREA IN REZERVA .MAJORITATEA SUNT CADRE TINERE CARE NU AU AVUT PENSII MARI .10LA SUTA CARORA MINISTRUL APARARII LE DIMINUIAZA SUBSTANTIAL PENSIILE VA GANDITI UNII AU SI RATE LA BANCI!

 45. zae says:

  EXISTA SALARIUL DE MERIT. Platit de gunoaiele din Guvernul Boc! ITacit! GUNOAI EORDINARE! Ati creat cel mai mare haos in salarizarea bugetarilor. Din 2009 lăsati salariul de merit la 30 % din angajati! Aceeaşi! Ceilalti se uita cu jind! de 3 ani!!!! GUNOAIELOR!

 46. mihaita says:

  24 ian. ne-ndeamna la UNIRE. Si cei din ANCMR si cei din SCMD au prevederi in Statut prin care pot schimba conducerile. Scimbati fratilor pe cei care fac jocul unor partide si hai sa ne unim! Numai asa vom fi o forta.