Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Angela Merkel, despre viitorul summit NATO

Pentru că a mai rămas puţin timp până la summitul NATO de la Chicago, cancelarul german, Angela Merkel, a prezentat Bundestagului mandatul cu care va reprezenta Germania la întâlnirea la vârf a Alianţei Nord-Atlantice.

Mesajul lui Merkel a fost următorul: “NATO şi Rusia au nevoie de strategii comune de apărare”, citează Deutsche Welle.

“Cu această cooperare vrem să deschidem un nou capitol calitativ în relaţia cu Rusia”, a punctat Angela Merkel, vorbind deputaţilor germani despre scutul anti-rachetă al Alianţei Nord-Atlantice.

“Atragerea Moscovei în acest proiect ar fi prima cooperare reală în materie de strategii militare între NATO şi Rusia”, a adăugat Merkel. Germania are un interes elementar  în reuşita negocierilor dintre Moscova şi membrii Alianţei”, a completat Merkel.

Chiar dacă transpunerea în practică se împiedică, deocamdată, în detalii, propunerea există şi Germania va depune cele mai serioase eforturi pentru aprofundarea cooperării aliate cu Rusia”, a adăugat şefa Executivului de la Berlin.

Sursa: Deutsche Welle

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Angela Merkel, despre viitorul summit NATO”

  1. sorin says:

    Rusii si europenii au mai multe in comun, unii cu altii, decat cu chinezii, popoarele asiatice de cult musulman sau arabii.Nu stiu cat ar fi dispusi sa isi faca concesii reciproce, vesticii si rusii.

  2. Fenchea Marius says:

    Si uite asa incet, incet parca vad in 5-10 ani Rusia in NATO si intreg NATO contrabalansand China, poate ne faca astia (doamne fereste) politie aeriana si ma o trebuie sa ii si platim cu fosnitori albastri pentru serviciul ce ni-l fac.
    Incet, incet se cristalizeaza o Europa unita a celor puternici si noi nu o sa avem loc acolo….fiindca nu suntem puternici nici militar nici politic nici economic…..cu cateva zeci de avioane si alea carpite si la limta durate de viata esti un mare fassssssssss de tara…..nu putere regionala.