Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serviciul de informaţii pakistanez în spatele atacurilor din Afganistan

Amiralul Mike Mullen foto images.politico.com

Preşedintele Comitetului şefilor de stat major ale categoriilor de forţe americane, amiralul Mike Mullen, a declarat în cadrul unei audieri în Senatul american, că gruparea militantă Haqqani, care se află în spatele mai multor atacuri recente în Afganistan, reprezintă o armă a serviciului de informaţii din Pakistan (Inter-Services Intelligence Agency- ISI).

Potrivit corespondentului BBC de la Washington, amiralul Mullen se apropie de trecerea în rezervă şi de aceea a ales să vorbească deschis.

El a declarat în faţa Congresului că serviciul de informaţii pakistanez a susţinut militanţi ai reţelei Haqqani în mai multe atacuri cu camioane – capcană de la o bază americană, cât şi atacul asupra ambasadei americane din Kabul.

Acuzaţia că ISI susţine militanţii din Afganistan nu reprezintă o noutate, însă nu se întâmplă des să fie exprimată atât de direct şi cu informaţii atât de exacte.

Amiralul Mullen a mai afirmat că, prin alegerea de a exporta violenţă, pakistanezii şi-au erodat credibilitatea, propria securitate şi poziţia din regiune.

Anterior, ministrul de interne pakistanez, Rehman Malik, a negat acuzaţiile în acest sens.

sursa: BBC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.