Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Anunţ SCMD pentru pensionarii militari, membri ai Sindicatului

Pe site-ul SCMD, Departamentul juridic a publicat următorul anunţ:”Deoarece într-un anunţ anterior s-au trasmis doar unele elemente generale privind hotărârea SCMD de a declanşa acţiuni pentru restituirea sumelor reţinute abuziv şi ilegal de casele de pensii sectoriale din drepturile de pensie ale membrilor SCMD, revenim cu detaliile tehnice de implementare a intenţiei cuprinse în: ALGORITMUL ACTIVITĂŢILOR PENTRU RESTITUIREA SUMELOR DE BANI REȚINUTE ABUZIV DE CASELE DE PENSII SECTORIALE DIN PENSIILE TITULARILOR DE ASEMENEA DREPTURI.

În continuare, sunt expuse secţiunile Algoritmului.

Secţiunile ALGORITMULUI sunt:
1 – Document contestat: deciziile de pensii pentru punerea în plată a drepturilor de pensie în conformitate cu prevederile Legii nr.241/2013 – ,,vezi model contestaţie AICI”
2 – Reclamanţi: orice membru de sindicat cu plata cotizaţiei la zi;
3 – Pârâţi vor fi: Casa de Pensii Sectorială a: M.Ap.N; M.A.I.; S.R.I.;
4 – Acţiuni (cereri) în instanţă: câte o acţiune în justiţie pe fiecare casă de pensii sectorială;
5 – Termene depunere acţiuni: după efectuarea procedurii prealabile, care presupune contestarea lor la comisia de contestaţii a casei de pensii sectoriale.

Pentru membrii de sindicat din municipiul Bucureşti

Termenul limită până la care pot fi depune acţiunile în instanţă de către SCMD este în funcţie de data la care fiecare membru reclamant a făcut contestaţia.
Contestarea deciziei pentru punerea în plată a drepturilor de pensie în conformitate cu prevederile Legii nr.241/2013, se face după algoritmul cunoscut şi utilizat la celelalte procese de până acum:
–  decizia se contesta în maxim 30 de zile de la primire la comisia de contestatii pensii a institutiei publice respective;
– se aşteaptă răspuns de la comisia de contestaţii pensii în termen maxim de 45 de zile; în situaţia în care nu s-a primit răspuns în termenul de 45 de zile, în următoarele 30 de zile se depune acţiune la Trib. Mun. Bucureşti;
– dacă în interiorul termenului de 45 de zile s-a primit răspuns de la comisia de contestaţii, atunci cele 30 de zile de depunere a acţiunii la Trib. Mun. Bucureşti curg de la data primirii răspunsului înscris pe plicul de primire. La expirarea termenului de 45 de zile sau după primirea răspunsului, membrul de sindicat se prezintă, de urgenta, la Departamentul Juridic pentru înştiinţare şi depunerea eventualului răspuns.

Este important a se parcurge această procedură prealabilă, deoarece:
-dacă nu se parcurge, acţiunea reclamantului este respinsă ca inadmisibilă;
-dacă se depune prea devreme, acţiunea este respinsă ca prematur introdusă;
-dacă se depune peste termen, acţiunea reclamantului este respinsă ca tardiv introdusă.

Ca urmare, data până la care vor fi primite înscrieri ale membrilor de sindicat pe tabelul centralizator comun cu reclamanti ESTE DATA LIMITĂ COMUNICATĂ PE SITE-UL SCMD, PESTE CARE NU SE POATE TRECE, iar membrii de sindicat care trimit documente după această dată decad din dreptul de a fi înscris pe tabel ca parte reclamantă în proces. Data limită va fi comunicată în timp oportun, aceasta stabilindu-se în funcţie de datele înscrise în documentele membrilor SCMD.

Pentru membrii de sindicat aparţinând filialelor din ţară
Procedura de contestare este similară cu cea descrisă pentru membrii de sindicat din mun. Bucureşti. Depunerea documentelor membrilor de sindicat, verificarea conformităţii acestora şi expedierea la SCMD – Dep. Juridic, se face prin biroul executiv al filialei. Biroul executiv al filialei va acorda şi consultanţă privind procedura de contestare.

Pentru toti membrii de sindicat
Membrii de sindicat din tara sau din mun. Bucuresti, pot expedia documentele şi direct la sediul central al SCMD, doar în cazuri excepţionale, ca urmare a nefunctionarii birourilor operative ale filialelor sau altor factori care îi împiedică să se deplaseze la sediul filialei respective. Documentele se expediază, cu confirmare de primire, pe adresa punctului de lucru central al SCMD – Bd Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, Bucuresti, cod 013705.

Sursa: comunicat al SCMD

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

28 Responses to “Anunţ SCMD pentru pensionarii militari, membri ai Sindicatului”

 1. Dan Aldea says:

  Da pentru miile de pensionari militari din 2011 SCMD nu face nimic..?Sau doar gargara..

 2. Balcifer says:

  Ceea ce exista in momentul de fata in materie de pensii militare ,ii o aberatie
  RUGENT – NOUA LEGE !!!

 3. oancea says:

  daca sprilinitiarmata in rezerva , vedeti si spuneti sa reglemanteze hg 1294[2001 .. in sensul ca art 29 din legea unitara . lasa pe rezervistii care au plecat din armata fara drepe de pensie , ex 1995, inaine de ap ledgilor de pensii militare , fara drepturile conferie de grupa speciala de munca pentru care sant adeverinte conf normelor min muncii ..va rugam amendati legea pensiilor 263 art 29 discriminatoriu multumiri

 4. anonim says:

  Sunt multe de facut. In primul rand, finalizarea si introducerea unei noi legi a pensiilor militare care sa elimine toate smecheriile pe L164 ( pensiile alea de peste 9000 lei nejustificate) si smenul pe legea contributivitatii( sunt si aici situatii halucinante cu pensii foarte mari nejustificate). Apoi sindicatul trebuie sa sustina ( asa cum a facut anul trecut si anul acesta pana la L241 cand si-a vazut sacii in caruta) aplicarea corecta , pentru toti rezervistii a HGS 1019.

 5. anonim says:

  Glorie deplina Armatei Romane ! De ziua ei ! Glorie celor pentru care cinstea, demnitatea si onoarea ostaseasca sunt la loc de frunte !

 6. Gabi says:

  Glorie, glorie …Da dupa lozinci nu trebuie si cinste si dreptate pentru armata romana distrusa de politicieni..?

 7. elis says:

  Traiasca si tov. dogarele. Iar ne ia din cotizatii pentru actiuni inutile. Ura…ura…ura…

 8. neacsum says:

  Cat tupeu sa ceri bani pentru a introduce actiune impotriva unei legi pe care ai sustinut-o si promovat-o, impiedicand pe cei care voiau să o imbunatateasca prin amendamente. Asa ceva numai Dogaru, Pricina et co. pot pretinde. Foameaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

 9. Gabi says:

  Nici nu se putea altfel numai niste idioti ar putea sa mai vada in aceasta monstrozitate numita USL ca o solutie pentru viitorul Romaniei.Nu poti sa pleci la drum cu o sleahta de farisei care au inceput cu minciuni din prima zi de constituire a aliantei sustinuti de un turnator veros cu o armata de lachei si cu o televiziune ce a reusit sa prosteasca un segment important de asiastati.Nu poti sa fii atat de orb sa nu vezi ca odata cu cu venirea la putere s-a instalat minciuna prin perciunatul Naum Ponta[dupa tata]copist si mitoman care e dispus la otravirea romanilor pentru a fura alte tari resursele naturale ale statului acum colonie cu guvernator ,Cacarau un adormit si un idiot fara nici un orizont decat cel de cuceririi Cotroceniului,un guvern cu cei mai multi ministri penali si incompetenti, un Parlament umflat ca numar si de asemenea penal in cea mai mare parte.Dar sa nu ne hazardam inca caci inca nu a trecut iarna care se anunta destul de grea avand in vedere scumpirile carea au avut loc si vor mai avea. .Gravitatea momentului este amplificata de dezgustul ce-l starneste clica mai-sus pomenitului prin cancelariile occidentale, si chiar mai departe.Perceput ca un gang infractional, acest guvern aduce prejudicii de imagine grave cu atingere la tot ceea ce are in radacina cuvantul roman ori Romania. Romanii ce se regasesc pretutindeni, indiferent de meridian, sunt complexati, sa nu spunem altfel, de asocierea care se face intre acestia si “determinantele” acestuia; hotie, minciuna, lipsa de incredere, coruptibilitate, demagogie si nu in ultimul rand IQ-ul componentei.Cred ferm ca nimeni nu mai e interesat de o statisica searbada ci mai degraba de cand, cum, si de cine va fi trasa la raspundere aceasta N’DRANGHETA politicianista damboviteana care se perpetueaza de la momentul ’89, cu conotatii dezastruoase pentru aceasta tara.Sa auzim de bine.

 10. Balcifer says:

  ..Gaby…esti bolnav rau ! Pe de alta parte daca prostia ar durea ..tu ai urla cel mai tare !

 11. ogiga says:

  Cezarica, nu fi modest. Tu esti cel mai tare la urlat.

 12. Balcifer says:

  Guvernul are o gaura de 8,5 mld .lei la incasari ! Cui nu va da pensii si salarii ???

 13. Balcifer says:

  PS. Pe Sorin Rabea ….reparat fiind cu multe zeci de milioane sigur ..il va onora

 14. Gabi says:

  Balcifer esti foat politruc cu grade ? Ca vine asa un miros pestilential..

 15. Gabi pentru Balcifer says:

  Indicat ar fi celor ca tine cu grade militare luate de la cantina de partid a PCR .Stii tu carnetul ala rosu care il tii in sufragerie in rama langa poza cu tovarasa….

 16. elis says:

  nu fi rautacios…a ajuns si omul saracul de la 7.600 la 15.300… ce-i asa rau…acum ai inteles de ce tipa asa?!

 17. Balcifer says:

  o mica ..eroare : de la 3250…la cat zici ! Asa se vorbeste ..eu nu am vazut cuponul !

 18. Balcifer says:

  In Armata cine nu avea carnetul rosu era fie alcoolic, fie retardat ! Nu depasea functia de Cdt. Pluton ! Asa ca eu – DA il am …dar Tu…?

 19. lute says:

  Asta nu-l are, ca a facut si face serviciul la hasnaua propagandistilor. Simte de departe mirosul si se repede… Nu observati ce “tiraj” de absorbtie are?

 20. Gheo says:

  Câtă ipocrizie se emană din aceste acţiuni! Când legea reparatorie era în “chinurile facerii” iar câţiva parlamentari susţineau nişte amendamente avantajoase pentru noi, de la “centru”, adică de la SCMD, s-a trimis indicaţia să se lase mai moale cu aceste chestiuni ca să iasă mai repede legea…şi USL-ul să puncteze obiectivul îndeplinit. Acum, ca SCMD-ul să supravieţuiască, se găseşte găselniţa asta cu recuperarea sumelor, care va pune pe rol multe procese, zic ei, ale unor naivi…deh, să dăm pâine şi avocaţilor şi mai marilor din SCMD. Iluzii deşarte, stimabililor!

 21. Gabi says:

  Ce te peceristi pe aici.Ma gandesc ca acum voi [comunistii rusofoni de atunci] sunteti pro Nato acum.Cum strigati voi la mitig atunci cand erati tineri.”Stalin si poporul rus fericire ne-a audus”’..Acum va incolonat Plagiatorul in USL la absorbit gaze de sist..

 22. anonim says:

  Daca consideri mai bun PDL-ul decat USL-ul inseamna ca ai ceva la mansarda.Pitici pe creier e putin spus.Pai mai baietica nu Basescu si PDL ti-au luat 40% din solda de grad si de functie si intentionau sa-ti ia si 16% din pensie?Faptul ca ti s-a marit pensia multumeste-i lui Oprea care i-a smecherit.Uite ca Oprea face si el parte din USL.Logica ta este de rasul curcilor.

 23. Balcifer says:

  Gabi – nu ,,va incolonat “ci v-a incolonat ..ce dreak ,rade lumea ..!!

 24. Gabi says:

  Cine lauda PDL..?Sunt toti o apa si un pamant tradatori de neam si tara .

 25. Gabi says:

  ”ce dreak ” ce inseamna vanatorule de triftongi ?

 26. Ion says:

  Cu documente:

  Guvernele Ponta au facut 4 rectificari bugetare si toate pe minus. Ultima rectificare a modificat si tinta de deficit bugetar. Premiera.

  Cel mai nenorocit prim ministru, BOC, care m-a dat afara pe motiv de cumul pensie-salariu la stat, cu al sau hulit ministru de finante, Ialomitianu au facut toate rectificarile bugetare pe plus.

  Ziarul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung, in februarie 2012, il lauda pe fostul premier Emil Boc afirmand ca ar fi putut servi drept exemplu, chiar Germaniei.

  Iar despre Ialomitianu… A primit in 2011, din partea revistei The Banker, ce apartine gupului Financial Times, premiul Ministrul de Finante al anului in Europa.

  Oare ce recunoasteri si premii vor primi Ponta si Chitoiu.

 27. Gheo says:

  @ Ion, atata vreme cat in posturi cheie se vor afla oameni politici si nu profesionisti, vom fi tot timpul pe “minus”.

 28. anonim says:

  Gabita,ori esti prost ori faci pe prostul.Pai mai incuiatule,nu stii tu ca ininte de 1990 nu putea nimeni sa stea ofiter de la varsta de 27 ani fara sa fie mdp? .Cu toate ca nu-l simpatizez pe Balcifer=Cezarica, nu pot sa nu accept ca toti politicienii sunt o apa si un pamant dar astia de la pdl au fost mai cu mot.