Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Apărarea antirachetă – subiect spinos în discuţia NATO – Rusia

Secretarul general al NATO si ministrul rus al Apărării. foto-natoint.jpg

Secretarul general al NATO si ministrul rus al Apărării. foto-natoint.jpg

Se pare că subiectul apărării antirachetă a rămas unul destul de spinos în relaţia NATO – Rusia. Cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din statele NATO cu Rusia nu s-a reuşit o rezolvare a profundelor divergenţe legate de dosarul sensibil al sistemului de apărare antirachetă.
“Nu am reuşit să găsim împreună o soluţie la acest dosar, iar îngrijorările noastre persisită, însă vom continua să discutăm”, a declarat ministrul rus al apărării rus, Serghei Şoigu, la sfârşitul primului Consiliu NATO-Rusia la nivel ministerial.

“Părţile trebuie să continue să discute sincer şi direct pentru depăşirea divergenţelor”, a declarat Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

“Nu constituie un secret că nu am găsit încă modalitatea de a colabora în domeniul apărării antirachetă”, a precizat el.
Programul antirachetă al NATO, bazat pe o tehnologie americană, este de mai mulţi ani principalul subiect de dispută între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia.

NATO l-a prezentat ca fiind destinat protejării statelor europene de un eventual atac balistic iranian, însă Rusia îl percepe ca fiind o ameninţare la adresa securităţii sale.

Sursa: www. nato.int

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Apărarea antirachetă – subiect spinos în discuţia NATO – Rusia”

 1. Dan Aldea says:

  Noi protejam furtul resurselor si poluarea cumplita a romanilor cu rachete..Suntem cea ma tara colonie africana..

 2. ion says:

  Care scut american ?, cu radarele in Polonia si 24 rachete in .ro ?
  Ca daca vor rusii trimit ploaie de katiuse de rachete, care de care mai nebune(una ca ailalta).

 3. ion says:

  da, hamerichanii hastia sabii laser nu au ?, mincatas