Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Apel la unitate lansat de SCMD Sibiu

La redacţie a sosit un material semnat de preşedintele SCMD Sibiu, care se doreşte a fi un apel la unitate între toate categoriile de cadre militare aflate în rezervă şi retragere, în faţa dezbinărilor şi manipulărilor.

Apelul se încheie astfel:

“Pentru toate acestea – şi pentru multe altele despre care nu putem vorbi datorita spaţiului grafic limitat, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate -Filiala 1 Sibiu adresează tuturor militarilor în rezervă –  ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri  un apel la unitate!

Respingeţi manipularea odioasă pe care o încearcă guvernanţii în scopul de a ne dezbina si de a ne „stăpâni”! Veniti alături de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate pentru ca uniţi , cu şi mai multă forţă, uzând de toate mijloacele pe care Constituţia şi legea ni le pun la dispozitie, să ne apărăm drepturile!

Totodata , să nu uităm ca am jurat să ne apărăm ţara, chiar cu preţul vieţii! Astăzi, ţara are nevoie de apărare . Pentru că e jefuită sistematic!Pentru că este împovărată de datorii iresponsabil contractate !Pentru că democraţia este compromisă ! Pentru că este ameninţat viitorul copiilor şi nepoţilor noştri!
Dumnezeu să ne ajute!

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate- Filiala 1Sibiu
Presedintele Biroului Operativ
Col.(r) Tudosie Stefan

comunicat SCMD Sibiu

Sursa: comunicat de presă SCMD Sibiu

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Apel la unitate lansat de SCMD Sibiu”

 1. colonelul says:

  bravo,Fane. asa trebuie sa facem In fiecare garnizoana ,TREBUIE SA INCEPEM LUPTA IMPOTRIVA MANIPUILARII. ATENTIE CEI CARE APARETI LA TELEVIZIUNI,IN SPECIAL LA INTREBARILE CARE VI SEPUN. Printre intrebarile pertinente care vi se pun ,SA FITI ATENTI LA INTREBARIL NEVINOVATE ,STRECURATE INTENTIONAT. AACESTE VIN DE REGULE DE LA CEI DE LA PUTERE ,CU OBLIGATIVITATEA SUB SANTAJ ,SA APARA IN FATA OPINIEI PUBLICE. camarazi,nu va lasati dusi DE”NAS” ,DE CEI CARE MANIPULEAZA. DE DUMINICA AU APARUT IN MEDIA OFITERII ACOPERITI SI AGENTII PORTOCALII. NU RASPUNDETI LA PROVOCARI SI AXATIVA PE PROBLEME DE FOND: LEGALITATE; NERETROACTIVITATEA LEGILOR; PUNEREA SUB STARE DE ASEDIU A CATEGORIILOR SOCIALE ETC..DATI DRUMUL LA CONTESTATII SI DOCUMENTELE DE ACTIUNE IN JUSTITIE. SA LE DAM DE LUCRU ,DACA ASTA AU VRUT.

 2. vasile says:

  Corect! Întotdeauna trebuie precizat că militarii au un contract cu statul romăn, cu ţara pentru care au jurat să moară! Nu a jurat să moară pentru iliescu, băsescu şi alte javre ordinare! A jurat să moară pentru acest pâmânt pe care s-au născut, pentru pârinţii, moşii şi strămoşii lor! Acesta este un jurâmânt de sânge pe care numai militarii l-au depus! N-a depus un astfel de jurământ altcineva cu atât mai puţin fiii de javre ordinare care au jefuit acest popor timp de 20 de ani! Atenţie, prostia se plăteşte întotdeauna! Să trăiţi bine!

 3. mos teaca says:

  atentie!
  la fetesti tv mapn cu o echipa specializata va intari cele afirmte de ministrul oprea referitor la cresterea pensiilor militare! echipa este acolo si….cauta…! vor apare primele dovezi de”adeziune ” deplina la demersul ministrului apn !
  verificati prin colegii din fetesti!

 4. SIMONA ELLA FICA says:

  Intrati pe EXPLOZIZ-NEWS si va cruciti

 5. barbatul says:

  era de asteptt. Baietii sunt GATA. APLICA SCENARIILE. SA FITI ATENTI CA , DUDUIA ASTA …NU-I LA SEMN. NU PREA STIE UNDE E NORDUL .EA ASPUS CA E CONSUMATOARE DE DROGURI. VA ASTEPTATI LA CEVA SERIOS. AFISEAZA SI EA CE I SE DA DE “SECU” AVETI DE GRIJE CA E PRIETENA CU COLONELUL NEACSU DE LA CRAIOVA. ATENTIE MARE ..OLTENI!

 6. ion savel says:

  Da, Simona Ella Fica este proprietara unei fiţuici murdare căeia încearcă s-i facă reclamă. Dacă vraţi să ştiţi a cui slugă este, citiţi pe site-ul imundului ziar sub patronajul cui se află- Băsescu şi Oprea Ha ha ha…

 7. ion savel says:

  Metoda este veche – lichelele, ca să se afirme Injură, denigrează, umblă cu şopârle. Poate cineva îi bagă în seamă!

 8. barbatul says:

  CAMARAZI,de cateva minute,AM FOST DIN NOU UMILITI DE “TIGANUL” kgb-IST GUSA. SI-A PERMIS ,BINEINTELES IN CONTUMACIE CU ANDREEA CRETULESCU DE LA REALITATEA,SA URLE CA UN DESCREERAT LA UN COLONEL AL ARMATEI ROMANE. IM AMERICA ,ACUM ERA STIRE PE TOATE TELEVIZIUNILE CA I S-AU PUS CATUSELE SU CEVA MAI GRAV. V-AM SPUS CA CELE 2 POSTURI TV, NE VOR MANIPULA DE NU-I ADEVRAT. COLEGII DE LA SERVICII,CRED CA NU MAI E CAZUL SA ASTEPTAM SCOATETI LA IVEALA ACTIVITATEA ACESTOR INFRACTORI GEN GUSA. FITI FOARTE ATENI CU CEI DE LA REALITATEA; ANDREEA CRETULESCU; STRIBLEA;UNEORI URSU. INTREBAREA DE BAZA;CAT AI AVUT SI CAT AI ACUM. NU CADETI IN CAPCANA.

 9. Civilul says:

  …. de pe SCMD
  COMUNICAT
  Luînd cunoștință din mass-media despre poziția administrației de stat (și nu numai) privind Decizia nr.38 din 07.01.2011 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu implicare directă asupra procesului de recalculare a pensiilor militare, Departamentul Juridic în ședința din 25.01.2011, a fost nevoit să-și reorienteze strategia privind acțiunile prezente și viitoare.
  În consecință:
  1 – acțiunile în constatare și pe cale de Ordonanță președințială se stopează;
  2 – în locul acestor acțiuni va fi introdusă acțiune în anulare a deciziilor de recalculare al cărei conținut va fi comunicat, pentru a fi pus la dispoziția avocaților;
  3 – procedura de strîngere a documentelor anexă, respectiv documentele din plicul de la Pasul 1 a) – 3 exemplare) va continua de urgență. Documentația va fi prezentată ulterior avocaților la data introducerii acțiunii.
  În privința acțiunii preconizată, avocații desemnați de filiale pot lua legătura cu autorul acesteia, av. Costel Gîlcă, la tel. 0724848813.

  DEPARTAMENTUL JURIDIC

  26.01.2011

 10. subofiterul spune !!!!!! says:

  In ultimele zile, am asistat la dezbaterile de la tv. pe tema recalcularii pensiilor militare si am ajuns la concluzia ca maistrii militari si subofiterii nu au alta varianta decat de a se retrage din SCMDRR si sa infinteze SINDICATUL MAISTRILOR MILITARI SI SUBOFITERILOR IN REZERVA, eventual si a s.g.v.,asta deoarece SCMDRR, este pt. m.m. si subofiteri asemeni unei UMBRELE FARA PANZA, IAR DACA E FURTUNA NE POTE SCOATE SI OCHII, sunt convins ca avem aceasta capacitate pornind de la faptul ca foarte multi dintre noi avem ca studii liceul chiar si liceul militar, scoala militara 2-3 ani si studii superioare si putem fi foarte buni organizarori. Revin la afirmatia cu umbrela. La dezbaterile de la tv. multi colonei si generali au afirmat ingroziti: cum sa primesc eu pensie cat are un subofiter, deci sunt foarte mici. De aici intrebarea: Cine suntem noi ? Cum apara ei si drepturile noastre ?. Am vazut cum un domn general a spus despre vecinul sau subofiter. S-a exprimat asa: miaa luat mie si i-a dat lui, sau un domn colonel a spus: miaa luat mie 2 mil. si i-a dat la subofieri. Concluzia: ei ofiterii de toate felurile si generalii nu au fost niciodata camarazi cu noi, nici pe timp de furtuna. Am fost si suntem tratati ca niste oameni de mana a doua, sclavi. Au dus si duc o politica de apartheid ei, ofiterii si generali fiind albii, iar noi subof. si m.m. cei negri.Cat am fost in activitate am suportat toate acestea,nu am avut de ales. Acum nu mai vreau si nu mai pot. Recomand cititorilor acestui comentariu sa mediteze si sa actioneze in consecinta.

 11. Tunarul says:

  Pentru subofițerul spune !!!!!!
  Parțial aveți dreptate. Am lucrat în subunități și unități speciale unde am avut colegi maiștri militari și subofițeri care au făcut cinste și onoare armatei și unităților respective. Mă mândresc că am avut asemenea colegi și că ne-am îndeplinit cu profesionalism atribuțiile. Mă refer aici la la colegii mei din Bt. cdă a D1Mc., B33VM, Șc. militară MMS Pitești. Trebuie să-i înțelegem și să-i iertăm pe ofițerii care au avut asemenea poziții publice. Se pare că politicienii de la putere au reușit în tentativa lor de a produce dezbinare în rândul cadrelor militare, atât în rezervă cât și în activitate. Noi trebuie să luptăm pentru drepturile noastre, indiferent de grade și de funcții, pentru că altfel ne vom pierde onoarea și demnitatea de foști militari. Scuzele mele pentru afirmațiile care v-au adus jignire!

 12. Stelian P. says:

  Tunarul
  Nu trebuie sa-i iertati pe acei “ofiteri” (si eu sunt ofiter si imi este rusine de rusinea lor). Nu politicienii sunt vinovati de dezbinarea noastra ci noi cei care ii credem si ii votam in nestire. Mintea noastra subtire e vinovata ca ne lasam pacaliti. Nu politicienii au fost vinovati ca noi am aruncat cu banii in Caritas, FNI, Delfinul…..ci NOI.
  Ofiterii care va denigreaza spun ce cred si nu sunt putini.

 13. sejc says:

  stelian p.-cand mergi pe strada ai curajul sa-ti agati de gat o plancarda cu numele tau? incearca.ca sa te cred ca esti ofiter specifica unitatile din care ai facut parte si ce functii ai avut.daca nu o faci afirmatiile tale sunt lovite de nulitate.sa te vad ca ai singe in instalatie.

 14. CopperNick says:

  Pt subofiterul spune !!!!!! a scris: 27 Ianuarie 2011 la 2:18 pm
  1.Pacat ca nu avetzi lucruri bune de amintit. Poate alta ar fi fost situatia daca erati in marina sau aviatie. Pe mare si in aer nu mai exista smecheri, profitori, ruda nu stiu cui…, acolo exista doar oameni si specialisti. Viata ii cerne in cateva luni. Si e cumva ca la clasa intii de scoala: toti il recunosc pe cel mai bun dintre ei pt ca marea si inaltimea nu iarta prostiile.
  2.Chestiunea diferentelor pensiilor e normala. Modul cum a fost pusa insa spune multe. Sunt sigur ca cei la care faceti referire ar fi fost cernuti si asezati la locul lor daca ar fi fost in alta parte. Revin la diferentele dintre pensii. Principiul utilizat in armatele occidentale este urmatorul: pe perioada aflarii in rezerva de mobilizare (de regula 10 ani), cei care sunt inclusi in statul MU sau U (care se mobilizeaza toata de la comandant la ultimul soldat) trebuie sa aiba pensiile diferentiate similar cu salariile.
  3.Chestiunea sindicatului MM si SOF ar fi ceea ce isi doresc guvernantii. Adica multe sindicate, cu sefi care nu se respecta intre ei din accente prostesti de mindrie, cu actiuni necoordonate, adica fragmentare si deci lipsa de putere.
  Se poate realiza daca va simtiti dezavantajati.