Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aplicaţie militară coordonată de americani, desfăşurată la Tulcea şi Constanţa

Peste 300 de militari din România, SUA, Ucraina şi Macedonia participă, în perioada 17 mai – 24 iunie a.c., la aplicaţia “Black Sea Rotational Force 10″ . Exerciţiul este organizat de Corpul Infanteriei Marine al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), în cooperare cu Forţele Navale Române, şi are ca scop întărirea relaţiilor de cooperare regională dintre armatele statelor participante, prin antrenarea militarilor în cadrul operaţiilor de menţinere a păcii.
Activităţile de antrenament al militarilor naţiunilor participante se vor desfăşura în garnizoana Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Poligonul Babadag, judeţul Tulcea.

Aplicaţia este structurată pe trei etape şi constă în desfăşurarea de operaţiuni de menţinere a păcii, proceduri NATO şi antrenamente cu muniţie reală, executate de militarii Batalionului de Infanterie Marină.

Până în prezent, militarii români s-au antrenat cu structuri omoloage din Olanda şi Italia.

US Marines este considerată cea mai puternică şi bine echipată forţă de infanterie marină din întreaga lume.

Potrivit Radio România Actualităţi, după antrenamentele cu românii, US Marines vor desfăşura aplicaţii cu un contingent al Macedoniei şi cu unul ucrainean, după scenarii similare.

Sursa: RADOR Comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.