Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aplicaţie pentru iPhone, folosită de lunetiştii din Afganistan

Militarii din Afganistan folosesc, pentru a-i ucide pe militanţii talibani, o aplicaţie pentru iPhone care are la bază tehnologie folosită la jocurile electronice. Costurile unei astfel de aplicaţii ajung la 19 lire sterline (circa 21 de euro).

Relatarea a fost făcută de Daily Mirror, în ediţia electronică, preluat de MEDIAFAX.

Aplicaţia “BulletFlight” este folosită de lunetişti, fiindu-le utilă pentru a identifica modalitatea în care vântul şi mişcarea de rotaţie a Pământului afectează traiectoria glonţului, dar şi pentru a anticipa rănile pe care le-ar suferi persoana vizată.

Lunetiştii folosesc programul, pe care-l pot descărca pe iPhone, pentru a ţinti inamicul de la distanţe foarte mari.

Trupele aliate dispun de dispozitive adaptate de la consola electronică Xbox 360 pentru a dirija vehiculele robotizate. Potrivit Daily Mirror, specialiştii concep supercalculatoare folosind chipuri de la consolele Playstation 3 cu scopul dezvoltării unui nou tip de radar.

Experiţii britanici din cadrul companiilor BAE Systems, Rolls Royce, Airbus şi al echipei de Formula 1 Williams, colaborează într-un proiect comun în cadrul căruia sunt folosite console de la jocurile electronice în vederea testării unor noi dispozitive.

“Din ce în ce mai mult, dispozitivele moderne de larg consum sunt atât de puternice şi performante încât sunt adesea pe primul loc şi sunt mult mai ieftin de achiziţionat şi de adaptat”, a declarat specialistul din cadrul BAE Stuart McDougall, care dezvoltă tehnologie grafică tridimensională pornind de la consola de jocuri video Playstation2 pentru a proiecta generaţia viitoare de dispozitive folosite de armată.

Potrivit Daily Mirror, oricine poate descărca aplicaţia “BulletFlight” care a fost dezvoltată pornind de la jocurile electronice pentru uz militar. Varianta de bază a aplicaţiei costă 2,49 de lire sterline (2,7 euro), iar cea integrală 18,78 de lire sterline (20,8 euro).

Sursa: Daily Mirror , MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.