Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aprovizionarea cu carburant a trupelor NATO din Afganistan perturbată de atacuri în Pakistan

Un nou atac asupra convoaielor de cisterne care aprovizionează trupele ISAF din Afganistan, a fost executat luni 13 iunie la Torkham, regiunea Khyber, nord-vestul Pakistanului.

Cel puţin şapte cisterne care transportau combustibil au fost distruse de o bombă plasată pe unul dintre vehiculele aflate în depozitul de carburant de la Torkham.

“O bombă dotată cu cronometru a explodat într-un camion-cisternă. Focul s-a extins rapid la alte şase vehicule de acelaşi tip”, a declarat un reprezentant al administraţiei locale, Shahar Yar Khan.

Peste 30 de cisterne se aflau, în momentul exploziei, în depozitul de carburant.

Majoritatea vehiculelor au putut fi mutate la timp, dar incendiul a pus în pericol alte zece camioane parcate în apropiere.

Astfele de atacuri asupra convoaileor care aprovizionează cu combustibil ISAF, se petrec relativ regulat. Autorităţile nu au primit nici o revendicare, dar talibanii au declarat de mai multe ori că vor comite astfel de atacuri pentru a perturba alimentarea trupelor NATO (130.000 de militari) din Afganistan.

Cea mai mare parte a proviziilor şi echipamentelor destinate trupelor NATO din Afganistan tranzitează Pakistanul.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.