Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Arestări în urma atentatului comis la sediul ONU din Abuja

Atentat Abuja la sediul ONU. foto hotnews

Autorităţile nigeriene au anunţat că au început arestările în cadrul anchetei privind atentatul sângeros comis la sediul ONU din Abuja în data de 26 august, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Yemi Ajayi,purtător de cuvânt al poliţiei federale, a declarat că poliţia a început arestările şi că “şeful statului Goodluck Jonathan va oferi mai multe detalii la momentul potrivit”.

Ajayi a refuzat să facă precizări cu privire la ancheta în curs de desfăşurare.

Atentatul comis vineri la sediul ONU din Abuja s-a soldat cu 23 de morţi şi 81 de răniţi, conform unui bilanţ comunicat în capitala Nigeriei de un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.

Teroristul kamikaze care a comis atentatul a reuşit să treacă prin două porţi păzite înainte de a se arunca în aer cu ajutorul explozibililor.

Atentatul a fost revendicat de un bărbat care susţine că este purtător de cuvânt al sectei islamiste Boko Haram.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.